Лидерът на българското национално движение „Русофили Николай Малинов оглави политическа

...
Лидерът на българското национално движение „Русофили Николай Малинов оглави политическа
Коментари Харесай

ТАСС: Николай Малинов регистрира партия „Възраждане на Отечеството”

Лидерът на българското национално придвижване „ Русофили " Николай Малинов оглави политическа партия „ Възраждане на Отечеството ".

Софийски градски съд внесе изменение в управлението на политическа партия „ Възраждане на Отечеството " и вписа публично Николай Малинов за неин ръководител, заяви самият той в изявление за ТАСС.

„ Неведнъж подчертавах, че публично непартийното придвижване „ Русофили " се нуждае от политическа поддръжка, която в този момент стана действителност. Сега у нас се появи партия, чиято цел е лозунгът „ Европа и България са по-силни с Русия ". Ние се разгласяваме за това България като самостоятелна и суверенна страна да има положителни връзки с Русия ", акцентира Малинов.

Председателят на партия „ Възраждане на Отечеството " осведоми, че е подал оставка от поста ръководител на придвижване „ Русофили ", с цел да може то да резервира своя надпартиен темперамент.

Организацията „ Русофили " се управлява от правилата за надпартийност и разчита на съдействието в региона на културата. Културното русофилство не може да бъде нито ляво, нито дясно, нито демократично, по тази причина не е инцидентно, че разнообразни социологически изследвания демонстрират, че към 80 % от българите се дефинират като русофили, сподели Малинов.

Движението ще продължи да слага в работата си акцент върху съдействието с Русия в региона на културата, като се старае да поддържа баланс сред обществено-политическата и културно-просветната активност.

Партията ще взема решение лични задания, осигурявайки успеваемост в работата на публичната организация, акцентира новият политически водач.

Една от първите прояви на партия „ Възраждане на Отечеството " е изказване по отношение на концепцията за разполагане на спомагателен боен контингент на НАТО на територията на България.

„ Допълнителното разполагане на непознати войски в България е следващата стъпка към превръщането на страната ни във фронтова страна. Разширяването на военния контингент в границите на противодействието на Русия е опасност за нашата национална сигурност ", се споделя в позицията на партията. Според нея, всеки разумен българин е наясно, че няма съветска експанзия по отношение на България.

От партията на Малинов приканват България да не се употребява от нападателни задгранични ползи и се афишират срещу непознатите войски на територията на страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР