Лидерът на "Атака" Волен Сидеров похвали българските евродепутати, които гласуваха

...
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров похвали българските евродепутати, които гласуваха
Коментари Харесай

Сидеров похвали българските евродепутати, подкрепили Виктор Орбан

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров похвали българските евродепутати, които гласоподаваха срещу ограниченията на Европейски Съюз против Унгария.

"Двете свръхсили сега са управлявани от президенти, които имат консервативно мислене. Започват да въздействат върху Европа по този начин, че Европа също се трансформира. Нека да бъдем в час с тези промени, да продължим тази политика, която представителите на ГЕРБ в Европарламента демонстрираха, че могат и да гласоподават срещу новото течение, което споделя: "Хайде да накажем Унгария ", съобщи Сидеров в декларация от трибуната на Народното събрание.

Той заяви също по този начин, че депутати от "Атака " и "Воля " на Марешки са подготвили проекторешение, което да задължи министър председателят Бойко Борисов да поддържа Унгария на идващия Европейски съвет и да вземе ясна позиция срещу отнемането на правото й на глас в Евросъюза.

Будапеща ще реши в понеделник какви правосъдни стъпки да предприеме, с цел да оспори решението на Европейския парламент за наказания против по обвиняванията, че кабинетът на Виктор Орбан нарушава гражданските права.

При гласуването в Европарламента "за " процедурата против Унгария гласоподаваха Филиз Хюсменова, Илхан Кючук, Искра Михайлова (ДПС/АЛДЕ), Сергей Станишев (БСП/ ПЕС) и Светослав Малинов (ДСБ/ЕНП).

Въздържа се Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП). а Неджми Али (ДПС/АЛДЕ), Петър Курумбашев, Георги Пирински (БСП/ПЕС) не взеха присъединяване във вота.

"Против " бяха Асим Адемов, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев от ГЕРБ, Николай Бареков от "Бъглария без цензура ", Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация, Момчил Неков от Българска социалистическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР