Лидерът на арменската опозиция води разговори с парламентарните сили, за

...
Лидерът на арменската опозиция води разговори с парламентарните сили, за
Коментари Харесай

Арменският парламент избира нов премиер на 1 май

Лидерът на арменската съпротива води диалози с парламентарните сили, с цел да си обезпечи поддръжка като претендент за идващ министър-председател, съобщи Асошиейтед прес. Парламентът ще гласоподава за нов министър председател на 1 май, оповестява Българска телеграфна агенция.

Никол Пашинян оглави траяли две седмици митинги против Серж Саркисян, който 10 години беше президент на страната, преди да заеме този месец премиерския пост. Заради всеобщите митинги против избора му в понеделник Саркисян подаде оставка.

Пашинян сподели през днешния ден, че се е срещнал с водача на втората по величина парламентарна мощ в търсене на поддръжка. Партията на Саркисян обаче, има болшинство в законодателния орган.

Десетки хиляди последователи на опозицията участваха в протест в арменската столица през вчерашния ден с искане водачът на митингите да стане министър-председател.

Парламентът ще избере новия министър председател на 1 май, се споделя в публикувано през днешния ден известие на президента Армен Саркисян. Армения отваря нова глава в историята си, се акцентира в известието, представено от Ройтерс. Председателят на Народното събрание Ара Баблоян също заяви, че на 1 май ще има изключително съвещание за избор на министър председател, съобщи ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР