Личните лекари започнаха записването в предварителни списъци на желаещи хора

Личните лекари започнаха записването в предварителни списъци на желаещи хора ...

Лични лекари готвят предварителни списъци на желаещи да се ваксинират.Личните лекари започнаха записването в предварителни списъци на желаещи хора да се ваксинират. В много градове пациентите сами търсят медицинските лица, за да заявят желание.

Чавдар Конов е на 83 години. Няма никакви заболявания и не пие лекарства. И иска да се ваксинира. Още по темата13 яну 2021 18:123313 яну 2021 15:005013 яну 2021 13:001"Като ми дойде редът, да. Ако ме извикат. Няма да отида да чакам, да се карам там. Като ми дойде редът, ще се ваксинирам. Агитирам и моите деца и те да се ваксинират. Смятам, че е правилно",

Личните лекари вече са започнали записвания в списъци за ваксиниране.

"Започнах списъка тази седмица, вече около 10-15 човека са се записали. Около 25-30% от запитаните са положително настроени", споделя председателят на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов.

По-младите също проявяват интерес към ваксините, но има и хора, които категорично ги отказват.

"Търсят ме от целия диапазон от млади до възрастни, хроници най-вече от възрастните. Но нещо има много интересно – има пациенти, които казват "Аз имам такива и такива заболявания, моля ви, не искам да се ваксинирам, ако има друг желаещ, нека да бъде на моето място", споделя д-р Виделина Молова.

По предварителни данни в четвърта фаза на имунизирането подлежат общо 1 800 000 души.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg