Личните лекари алармираха за поредно забавяне на парите, които здравните

...
Личните лекари алармираха за поредно забавяне на парите, които здравните
Коментари Харесай

Здравните власти пак бавят парите на лекарите за пенсионерските прегледи

Личните лекари сигнализираха за следващо закъснение на парите, които здравните управляващи би трябвало да им преведат за разликата в таксата, плащана от пенсионерите при обзор.
При посещаване при джипито възрастните хора заплащат 1 лев, а останалата сума до 2,90 лева (стандартната потребителска такса) се покрива от страната.
С отворено писмо до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и до ръководителя на парламентарната комисия по опазване на здравето Даниела Дариткова от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България упорстват за погашение на дължимите им суми за месеците декември 2017 година и януари тази година.
Общопрактикуващите лекари показват, че са подали докладите за февруари тази година, спазвайки наложените макар несъгласието си, промени в метода на отчитане в Закона за здравното обезпечаване ЗЗО.
От сдружението сигнализират, че не са осъществени и заплащанията по националните стратегии за васксинопрофилактика за месец януари 2018 година
" Не е ясно основанието, на което още веднъж едностранно не се съблюдават, произлизащи от закона и НРД отговорности и то не от страна на ОПЛ, без да се понася отговорност за тези дейности. Настояваме да се съобразите със законовите разпореждания и в най-кратък период да извършите отговорностите си произлизащи от тях ", се показва още в писмото на персоналните лекари, изпратено и до медиите.
Пред Mediapool от здравното министерство са декларирали, че парите за декември са преведени, а за януари следва това да стане през идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР