Личните грижи и процедурите за красота са значително засегнати от

...
Личните грижи и процедурите за красота са значително засегнати от
Коментари Харесай

Индустрията за красота поразена от К-19, но с надежди

Личните грижи и процедурите за хубост са доста наранени от Ковид-19 в България. Това сочат резултатите от изследване на 600 дами градско население, на възраст 18-65 година, извършено в средата на месец юни от Нилсън България.

55% от дамите в страната, са тези за които оставането вкъщи се е оказало опция кожата на лицето им да „ почине “ от грим, а 47% споделят, че това е било опция косата им да „ почине “ от сешоар. Всеки 3 от 5 запитани смятат, че всекидневието им е станало по-просто и също толкоз споделят, че са задоволени от външния си тип.

56% са понижили разноските си за артикули и услуги за персонална грижа и хубост по време на епидемиологичната конюнктура в страната. След като обаче тя отмине упованията са разноските на множеството да се върнат към равнищата им отпреди епидемията – това настояват 7 от 10 запитани, а една от всеки 5 дами от поколението на Бейби бумърите (57-71 г.) дори има намерение да харчи повече средства за персонална грижи и хубост по отношение на интервала преди Ковид-19.

Коронавирусът повлия и на взаимоотношенията на потребителите с техните марките. Сред българските дами, купуващи маски за коса се записва най-голям % подмяна на нормалната марка с друга – всяка една от 5 дами споделя, че е избрала друга марка от тази, която е купувала преди епидемията. Като съществена причина за тази смяна показват съществуването на промоция. Интересен е фактът, че след приключването на епидемията 60% от закупилите друга марка споделят, че е доста евентуално да продължат да я закупуват.

Сред множеството от изследваните категории се разкрива сериозен капацитет за развиване във връзка с привличане на нови купувачи, тъй като са доста повече дамите, които възнамеряват да стартират да ги купуват след епидемията, когато се върнем към новото обикновено, в сравнение с са били преди нея. Най-голямо повишаване в базата на купувачите се чака да има в категорията крем за очи. Преди епидемията тя се е купувала от 63% от употребяващите артикули грижа за лицето, само че откакто ковид отмине, 79% настояват, че биха си я закупували.

Ексфолиращи и пилинг артикули за лице са друга категория, която се чака да се развие доста откъм база купувачи – 68% са били преди епидемията, само че след нея планиращите да я закупят скачат на80%. Регистрира се и растеж в интереса към продуктите за оформяне на коса (пяна/спрей, лосион и т.н.) - при тях смяната е от 54% на 66%. Причината за нарастването в упоменатите категории, се дължи на обстоятелството, че това са артикули, които не са по този начин развити откъм база купувачи спрямо други сходни категории, само че и спрямо тяхното показване в други страни в района. От друга страна обаче рестриктивните мерки по време на епидемията се оказа, че играят роля на катализатор в проектите на дамите да поставят повече грижи за себе си и да разширят потреблението си към категории, които преди този момент не са употребявали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР