Лични вещи на покойния дизайнер Карл Лагерфелд се продават на

...
Лични вещи на покойния дизайнер Карл Лагерфелд се продават на
Коментари Харесай

Лични вещи на Карл Лагерфелд отиват на търг

Лични движимости на починалия дизайнер Карл Лагерфелд се продават на търг в Монако. Моделиерът, който умря през 2019 година, бе икона в стилната промишленост и се отличаваше с неподправения си жанр - с ръкавици, тъмни очила и коса, завързана на опашка.

„ Мисля, че ръкавиците без пръсти бяха ембематични за стила на Карл Лагерфелд, той криеше пръстите си и съвсем в никакъв случай не ги показваше. Рокерският външен тип стана присъщ за визията му. С този стайлинг беше известен в целия свят през последните 20 години от живота му ", съобщи Пиер Мот, вицепрезидент на " Сотбис ", Франция.

Аукционна къща " Сотбис " предлага още мебели, облекла от персоналният му дрешник както и чанти, с които е пътувал по целия свят.

На търга ще се наддава също за дрънкулка на дизайнера от пластмаса, модел на Шупет - известната котка на Карл с първична цена сред 5000-7000 евро и ситопечат на художника Джон Балдесари.

„ Джон Балдесари, който е прочут американски художник, сътвори този ситопечат на Карл Лагерфелд когато той трансформира Grand Palais в огромен супермаркет, с цел да показа новата си сбирка. Виждате известната емблематична количка за извършване на покупки на Chanel, която за жалост не е в продажба, само че печатът върху нея е. Това е хубава отпратка към възприятието за комизъм на Лагерфелд ", описа още Мот.

След Монако, аукционът се мести в Париж по-късно през декември, а при започване на идната година в Кьолн.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР