Либийският военачалник Халифа Хафтар, който започна офанзива за завземане на

...
Либийският военачалник Халифа Хафтар, който започна офанзива за завземане на
Коментари Харесай

Заплашиха турската армия

Либийският пълководец Халифа Хафтар, който стартира атака за завладяване на Триполи през предходната година, атакувайки приетото от Организация на обединените нации държавно управление, водено от премиера Файез Сарадж, заплаши да употребява мощ против турските войски, в случай че Анкара не спре поддръжката си за законното държавно управление в потърпевшата от войната северноафриканска страна. Това написа турското " Дейли Сабах ", представено от организация " Фокус ".

Коментарите на Хафтар бяха в отговор на решението на турския парламент да удължи с 18 месеца закон, който разрешава разполагането на турски войски в Либия. Турската военна помощ за основаното в Триполи държавно управление на националното единодушие (ПНС) - в това число съветници, съоръжение и разузнаване - оказа помощ да се спрат продължаващите към този момент година набези на Хафтар над столицата.

" Няма да има сигурност или мир, до момента в който ботушите на турските военни оскверняват нашата свещена земя “, сподели Хафтар в мнения от източната си цитадела Бенгази на 69-годишнината от деня на независимостта на Либия. „ Ние носим оръжия с цел да реализираме мир с нашите ръце и нашата воля за независимост. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР