Либерото на националния отбор на България и играещ спортен директор

...
Либерото на националния отбор на България и играещ спортен директор
Коментари Харесай

Теди Салпаров: Искам България да е волейбол през 2018 година

Либерото на националния тим на България и играещ състезателен шеф на първенеца Нефтохимик 2010 (Бургас) Теодор Салпаров бе “Гостът на Sportal.bg” по Sportal TV през днешния ден. Волейболистът, къто през миналите години завоюва 3 пъти Шампионската лига с съветския гранд Зенит (Казан) приказва за новия си тим, националния тим и упованията за бъдещето.

“Групата ни на Мондиал 2018 е допустима. Най-силният ни противник там е Полша. Световните първенци са си класа. Вярно е, че през последната година не реализираха огромни резултати. Ние също ги победихме с 3:2 в Световната лига, само че те са най-сериозният ни съперник за първото място в Група D. Тимът на Иран също е доста мощен. Отборът на Куба в какъвто и да е състав постоянно може да сервира изненади. Финландия ги победихме и 3:0 неотдавна на Европейското състезание, само че също не са тим за подценяване. Само съставът на Пуерто Рико е може би по-слаб и за него не знам съвсем нищо. Надявам се да създадем едно мощно международно състезание, а и публиката във Варна и София да ни поддържа, както на Евроволей 2015 в София”, съобщи Теодор Салпаров в особено изявление пред Sportal.bg .

“Много е значимо да не допуснем неточност в предварителната ни група. Ако спечелим всичките си мочеве в нея, след това може да си позволим и загуба от различен любимец във втората група, която ще се играе в София. Хубаво ще е да се борим за медалите, по този начин както през 2006 година, когато под управлението на Мартин Стоев постигнахме извънреден триумф. Всички в тима сме доста стимулирани да реализираме най-хубавия резултат за България и ще дадем максимума от своите благоприятни условия. Надявам се България да е волейбол през 2018 година”, добави Теодор Салпаров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР