Ли Кашин, най-богатият човек в Хонконг, ще се оттегли от

...
Ли Кашин, най-богатият човек в Хонконг, ще се оттегли от
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Хонконг се пенсионира на 90-годишна възраст

Ли Кашин, най-богатият човек в Хонконг, ще се отдръпна от председателския пост на компанията си Си Кей Хъчисън холдингс (CK Hutchison Holdings), осведомят Ройтерс и Франс прес.
Бизнесменът ще разгласи отдръпването си на годишното общо заседание на 10 май, заяви компанията в документи, подадени до хонконгският борсов оператор.

Очаква се Ли да остане в компанията като старши съветник. Най-големият му наследник Виктор Ли, който бе посочен за негов правоприемник преди няколко години, ще поеме бизнеса.

90-годишният Ли Кашин е 23-ти в класацията на “Форбс” на най-богатите хора в света.
Той се издига от беден бежанец през 40-те години до милиардер, трансформирайки се във превъзходната история за триумфа в Хонконг – град, издигнал се от комерсиално предмостие до един от най-големите финансови центрове в света.

Ли, който на 13 години чиракува в цех, е именуван “супермен” поради работната си нравственос и бизнес триумф.

В Хонконг, меката на капитализма, обожанието към милиардера и неговата история на дрипльо, издигнал се до върха, през последните години поизбледня. При все това компанията му към момента е измежду най-космополитните бизнес империи в Азия, обхващайки над 50 страни и 323 000 чиновници.

Семейството му бяга в Хонконг от разрушения от война Китай. Ли натрупва положение от бизнес с пластмаси и недвижими парцели, преди да се причисли към висшите ешелони на китайските магнати в града през 1979 година, купувайки Хъчисън Уампоа (Hutchison Whampoa) – мощно уважавана английска комерсиална къща или “хонг”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР