Лейтенант от бреговата охрана на САЩ, който служи в щаба

...
Лейтенант от бреговата охрана на САЩ, който служи в щаба
Коментари Харесай

Морски офицер планирал атентат в САЩ

Лейтенант от бреговата защита на Съединени американски щати, който служи в щаба във Вашингтон, е задържан по съмнение в подготовка на терористична офанзива, жертвите на която могат да бъдат политици и публицисти. Това заяви Си Ен Ен.

Според малкия екран в къщата на 49-годишния Кристофър Пол Хесън полицията е намерила 15 огнестрелни оръжия и няколко хиляди патрона. Той е възнамерявал офанзиви против политици, публицисти и цивилни, отбелязва издателят, цитирайки документи, изпратени до федерален съд в Мериленд.

" Заподозреният е възнамерявал да убива цивилни в мащаб, рядко срещан в историята на Съединени американски щати, " цитира телевизионната компания извадка от документите, подадени в съда. Според телевизионната компания лейтенант Хесън, с цел да се приготви за закононарушението е имал образеца на норвежкия десен екстремист Андерс Брейвик, който извърши терористичната офанзива в Норвегия през юли 2011 година, в която починаха 77 души.

Според списание " Нюзуик " прокуратурата на Мериленд е упреквала Хесън в владеене на опиати и оръжие. По-специално, списанието се базира на обстоятелството, че още през юни 2017 година Хесън е изготвил документ, в който твърди, че е изразил желание да " извърши офанзиви с биологични оръжия ", както и лист на членове на Демократическата партия на Съединени американски щати, публични фигури и публицисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР