Lexus използва и разширява възможностите на електрификацията, за да подобри

...
Lexus използва и разширява възможностите на електрификацията, за да подобри
Коментари Харесай

LEXUS ELECTRIFIED СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ДА СЪЗДАДЕ НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА ИЗЖИВЯВАНЕТО ПРИ ШОФИРАНЕ

Lexus употребява и уголемява опциите на електрификацията, с цел да усъвършенства динамичните качества на колите и удоволствието от шофирането за лидера
• Несравним опит в региона на електрифицираните задвижвания на първокласни коли, който е изключителна основа за развиване на нови авангардни системи
• Водещи за промишлеността софтуерни решения при акумулаторните акумулатори за електрически коли, които реализират най-хубавия баланс сред мощ, успеваемост, размер, цена, надеждност и устойчивост
• Нов електрически SUV RZ 450e, постигащ водещи в сегмента равнища на успеваемост, с разход на сила от 16,8 кВтч на 100 км и пробег от 440 км. Акумулаторната батерия със 71,4 кВтч се чака да резервира 90% от потенциала си след 10 години приложимост
• Нова система DIRECT4 за надзор на задвижването на всички колела и основни динамични системи за ръководство без директна връзка (steer-by-wire) One Motion Grip за ново потомство модели

Lexus е насочил своите старания към създаване на нови технологии и коли, които извличат в оптималната степен капацитета на електрификацията освен в името на това да бъде усъвършенствана енергийната успеваемост и снижени излъчванията, само че и за обезпечаване на по-високо равнище на динамични качества, държание и ангажираност на лидера. На своя медиен конгрес Kenshiki в Брюксел компанията даде настояща информация за напредъка на Lexus Electrified, своята пътна карта за електрификация и пътуването към въглеродна индиферентност. Компанията показа и някои от новаторските дизайнерски и инженерни решения, които ще участват в моделите от ново потомство.

Паскал Рух, вицепрезидент на TME, отговарящ за Lexus Europe, означи, че в последна сметка електрическите транспортни средства с акумулаторни акумулатори ще поемат водеща роля. Предизвикателствата свързани с инфраструктурата, производството на електричество и електроснабдяването остават основни и изискват разнороден метод заради което Lexus ще продължи да създава гама от технологии за електрификация на хибридни електрически, plug-in хибридни електрически и захранвани от акумулаторни акумулатори електрически коли, с цел да отговори на разнообразните потребности на клиентите и пространствата за шофиране по целия свят.
„ Цялото бъдещо софтуерно развиване и развойна активност ще се основават на правилото на потребление на електрификацията за преоткриване на преживяването при шофиране. Искаме нашите транспортни средства да бъдат в действителност приятни за шофиране “, добавя той.

Технологичното преимущество на Lexus

Lexus бе пионер в електрификацията на пазара на първокласни коли, представяйки хибридния електрически SUV RX 400h през 2005 година Оттогава той уголемява софтуерните граници, с цел да реализира все по-добро комбиниране от динамичност и успеваемост, натрупвайки непостижим експертен опит в създаването на главните съставни елементи на електрическите коли – като електрически мотори, акумулаторни акумулатори и електронни блокове за ръководство на силовите потоци. Същевременно с това той разпространява хибридите увеличавайки гамата си от модели, чийто световни продажби към този момент доближават над 2,3 милиона. Днес повече от 90% от новите коли Lexus, продавани в Европа, са хибридни. Този експертен опит е гаранция че новото потомство електрифицирани модели на марката ще дава най-високите равнища на качество, динамичност и сигурност.
За да улесни реализирането на своите упоритости, Lexus основава нова световна централа в Шимояма в Япония. Това е еластичен комплекс, който ще включва развойни браншове за развиване, място където дизайнери и инженери ще работят взаимно както в офисните пространства, по този начин и на тестови писти.

Lexus Electrified Sport

Electrified Sport съставлява визията на Lexus за предстоящ върхови състезателен автомобил с електрическо задвижване от акумулаторна батерия. Той отразява желанието на компанията да основава електрифицирани коли с достоверно измерение на динамичните качества. Неговите обточени линии – изграждащи новата еднаквост на електрическите коли на Lexus, въодушевена от скоростта и елегантността на придвижванията на висшия пилотаж – са израз на неговата мощност. Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч да се реализира за към две секунди.

Авангардни технологии при акумулаторните акумулатори

Батериите, употребявани в най-новите хибридни електрически и plug-in хибридни електрически коли на Lexus, обезпечават практичното улеснения за придвижване в електрически режим, само че са компактни, в името на това да се ограничи неудобството, обвързвано с увеличението на тежестта, цената и заемане на пространство от интериора и багажния размер. Подобни правила следват и чисто електрическите модели. Интелигентно оразмерената батерия с потенциал от 71,4 кВтч в SUV модела RZ 450e, който скоро ще бъде показан, ще му обезпечава водеща за сегмента успеваемост, респективно разход на сила от 16,8 кВтч на 100 км и пробег с едно зареждане от до 440 км (WLTP смесен цикъл).
При новия хибрид RX се вкарва нова биполярна никел-метал хидридна батерия, технология, която понижава съпротивлението и обезпечава по-висок капацитет за зареждане и разреждане. Това усилва изходната мощ на клетките със 70%, което е основа за увеличение на общата мощ, без увеличение на размерите на батерията. Lexus прави изследователска работа и върху идващото потомство литиево-йонни акумулатори и изследва капацитета на технологията за твърдотелни акумулатори. Биполярната никел-метал хидридна батерия е част от зареждането на RX 350h и RX 500h, първият хибрид на Lexus с мотор с турбопълнене.
Качеството и сигурността на новите акумулаторни модули на Lexus се основават освен на компановката и структурата на батерията, само че и на система за надзор и следене на процесите, която открива всяко неестествено нагряване, до равнище обособена клетка. Използването на токово непроводима охлаждаща течност предотвратява риска от пожар, ако възникне проблем, а структурата на батерията предотвратява образуването на разградени отпадни вещества върху анода и компрометиране на живота на батерията. Благодарение на тези ограничения Lexus е уверен че акумулаторната батерия на новия RZ ще може да поддържа 90% от потенциала си след 10 години приложимост, а това ще способства за спокойствието на клиентите.

Изключителна динамичност, с помощта на DIRECT4 и One Motion Grip

Lexus създава и вкарва нови софтуерни решения, които усъвършенстват динамичния капацитет на колите с електрифицирани задвижвания. Системата DIRECT4, показана в новите модели RX 500h и RZ 450e, е извънредна технология на Lexus имаща за цел непрекъснатия надзор и незабавно изменящ се баланс на разпределението на въртящия миг към предния и задния мост. По този метод тя обезпечава оптимално сцепление при всевъзможни условия на шофиране, линейно ускоряване, по-добра непоклатимост и управляемост в завои. Освен за динамичността и сигурността, системата способства и за по-добър комфорт при возене, изключително за пасажерите на задните седалки.
One Motion Grip е софтуерно решение при кормилното ръководство, функциониращо въз основата на правилото “steer-by-wire ”, т.е. без механичната връзка сред кормилото и предните колела. Предвиден за въвеждане при новия RZ 450e, той ще трансформира преживяването при шофиране, елиминирайки нуждата от завъртане на кормилото с ръка върху ръка, което прави маневрите по-лесни и по-прецизни. Подобряват се също и динамичната реакция при ниска скорост, както и стабилността при движени по автомагистрала. Системата прави автоматизирани микро-корекции при шофиране по неравни повърхности.

Електрическо задвижване с механична трансмисия

За доста водачи контролът и директната ангажираност сред лидер и коли, обезпечени от механичната трансмисия са значим детайл от приятното шофиране. Lexus изследва опцията един електромобил да бъде оборудван с механична предавателна кутия – план, който минава към стадий на целеустремено развиване благодарение на проучвателен първообраз, основан на компактния SUV UX 300e, оборудван със скоростен лост и педал на съединителя.
Такаши Ватанабе, основен инженер на Lexus Electrified, отбелязва: „ Отвън този автомобил е толкоз спокоен, колкото всеки различен електромобил. Но лидерът е в положение да изпита всички чувства на автомобил с механична скоростна кутия. Това е софтуерно основана система, която може да бъде програмирана да възпроизвежда преживяването при шофиране на разнообразни видове коли, позволявайки на лидера да избере пожеланият от тях логаритъм на работа. “
Тъй като системите DIRECT4 и One Motion Grip също са софтуерно основани, Lexus ще може да изследва нови благоприятни условия за персонализиране на държанието и динамичността, с цел да обезпечи самостоятелно преживяване за всеки лидер.

*Източник: www.lexus.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР