Левски записа пета победа от началото на сезона в Националната

...
Левски записа пета победа от началото на сезона в Националната
Коментари Харесай

Пети успех за Левски в Националната баскетболна лига

Левски записа пета победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто надигра Академик (Пловдив) с 83:69 (14:20, 22:22, 27:13, 20:14) като посетител в среща от деветия кръг на шампионата. С триумфа столичният отбор остава на четвърто място в класирането с баланс от пет победи и три загуби, до момента в който за Академик това беше седмо проваляне от осем срещи от началото на сезона, с което " студентите " не престават да бъдат предпоследни в подреждането. 

Академик (Пловдив) стартира по-концентрирано и поведе с 10:6 доникъде на първата част, след което съумя да задържи задатъка си и да завърши първата четвърт при 20:14.

Домакините придвижиха положителното си показване при започване на втората част и отвориха двуцифрена преднина при 29:19 след сполучлива пукотевица от тройката на Омар Крайем. Разликата в интерес на " студентите " набъбна до 15 точки след две следващи битки в нахлуване на Кръстан Кръстанов. Левски обаче отговори и стопи преднината на Академик до единствено шест точки в края на първото полувреме – 42:36. 

Гостите от София стартираха мощно след почивката и съумяха да поведат в резултата при започване на третата четвърт след сполучливи набези на Асен Великов, Джон Флорвиъс и пукотевица за три на Алън Арнет. Последваха минути на поделено превъзходство, в които двата тима вървяха точка за точка, само че в края на частта Левски бе по-концентриран под коша на съперника и още веднъж отвори задатък при 63:55.

В последната четвърт столичният отбор съумя да задържи преднината си със постоянна игра в отбрана, а в нахлуване бе задоволително ефективен, с цел да отвори двуцифрен задатък и стигна до крайния триумф след 83:69. 

Най-резултатен за успеха на Левски беше Алън Арнет с 20 точки, 18 добави Джон Флорвиъс, а Златин Георгиев се регистрира с 13. 

За Академик Омар Крайем единствен приключи с двуцифрени индикатори в нахлуване, откакто се отличи с 27 осъществени точки. 

В идващия кръг Академик гостува на Балкан (Ботевград), до момента в който Левски приема Ямбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР