Левски, ЦСКА и други волейболни клубове свикват извънредно общо събрание

...
Левски, ЦСКА и други волейболни клубове свикват извънредно общо събрание
Коментари Харесай

Атаката за сваляне на Данчо Лазаров започва днес

Левски, ЦСКА и други волейболни клубове привикват изключително общо заседание за промяна на президента
Инициатива за събаряне на несменяемия от 2002 година президент на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров ще разгласят през днешния ден в 12 часа водещи клубове на нарочна конференция в Пресклуб “България”.

Сред основателите са столичните грандове Левски и ЦСКА. За смяна на върха в българския волейбол са 9 от 12-те отбора при мъжете. Това са ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин (Разлог), Черно море и Славия.

Съгласни с тяхното искане за завършек на ерата “Данчо Лазаров” са втородивизионният Виктория Волей и различен тим от Пловдив - женският Марица, който в последните години е №1 у нас.

От мъжкия хайлайф към желанието за смяна не са се включили Монтана и “Арда, а към момента неразбираема е позицията на първенеца Нефтохимик.

Идеята е да бъде свикано изключително общо изборно заседание на БФВ, на което да се гласоподава оставка на 76-годишния Лазаров. За задачата трябват подписите на 1/3 или най-малко 43 клуба, членуващи във федерацията.
Атаката против Лазаров идва тъкмо когато породи ново високо напрежение сред него и вицепрезидента на БФВ Любомир Ганев. В началото на седмицата именитият волейболист разгласи обществено, че УС на федерацията е насрочил за 20 декември в Казанлък съвещание, на което той ще бъде изваден от управата като неуместен. Целта на това деяние съгласно Ганев е той да не може да се кандидатира за президент на централата, тъй като по правилник може да бъдат избирани единствено членове на УС.
 Данчо Лазаров и шефът на LIDL демонстрират трофея от Световното състезание по волейбол @@@

Самият Ганев към този момент два пъти бе претендент за началник на българския волейбол. Веднъж си издигна публично кандидатурата през 2015-а, само че няколко дни преди общото заседание я отдръпна. Миналата година пък, когато Лазаров загатна няколко пъти, че ще се отдръпна, той още веднъж съобщи, че ще е подготвен да го замести. Само че Лазаров освен че не се отдръпна, ами съобщи публично, че ще си изкара мандата до 2021 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР