Левски София започна годината със значим трансфер. До края на

...
Левски София започна годината със значим трансфер. До края на
Коментари Харесай

Левски София привлече национал на Холандия

Левски София стартира годината със важен трансфер. До края на сезона екипа на мъжкия тим ще носи холандския национал Даан Ван Хаарлем, оповестиха публично от клуба.

28-годишният разпределител направи няколко тренировки с отбора и през днешния ден се чака да бъде картотекиран за Суперлигата. Ван Хаарлем ще направи формален дебют за „ сините” при гостуването на Добруджа 07 за Купата на България.

Двубоят е на 8 януари от 18,30 ч в зала „ Добротица”, а спечелилият ще се класира за финалите в Монтана (12 – 14 януари).

Ръководството на Левски София се надява до значимия мач да бъде картотекирано и другото задгранично попълнение – Евгений Баннов. Руснакът към този момент изигра два мача за тима, само че в европейските шампионати.

Ван Хаарлем бързо се вписа в тима и призна, че се усеща въодушевен от прехвърлянето в българския клуб. Холандският национал даде и първото си изявление за формалния уебсайт на Левски София - www.levskivc.bg и формалната страница във Фейсбук.

- Даан, по какъв начин се чувстваш в новия си клуб?

- Много добре, всичко е ужасно за момента. Срещнах доста готини момчета в тима и получих положително посрещане. Нивото на тренировките е високо, това ми харесва.

- Какви са твоите упования цели в Левски София?

- Все още е мъчно да кажа, тъй като не знам какво е равнището на останалите тимове в лигата. Мога единствено да се доверя на преценката на старши треньора ВладимирНиколов и най-опитния играч Смилен Мляков, с който разговаряхме на тази тематика. Моята персонална цел постоянно е била да надвивам, тъй че тук няма да е друго. Надявам се да ставаме все по-добри с всеки минал мач и за какво да не се борим и за първото място?

- Как се стигна до прехвърлянето и трябваше ли ти време, с цел да решиш да дойдеш в България?

- Да, откакто получих предлагането, се позамислих малко. Не за друго, а тъй като е надалеч от вкъщи ми. За мен обаче е значимо да играя, защото следващата година има международно състезание и се надявам още веднъж да бъда част от националния тим. Тук ще упражнявам добре и ще вземам участие в мачове против равностойни тимове, които постоянно е значимо. Идването в Левски София бе най-хубавото решение за мен, това е огромен клуб, спечелил много трофеи в България. Миналата година мъжкият тим не се е показал толкоз добре, само че нека с моето идване нещата да се трансформират.

- Левски София игра против холандския Орион, само че не съумя да го в профил. Успя ли да гледаш някой от мачовете за Challenge Cup?

- Не, за жалост, тъй като по същото време бях на тренировки. Моята кариера стартира от Орион, там отраснах като играч преди да отпътува за чужбина. Сега би трябвало да гледаме към идните провокации.

- Как ти се коства София?

- Първите ми усещания са доста положителни. Тук има всичко, уповавам се да опозная града в идващите месеци. Харесва ми това, че има планина в непосредствена непосредственост. Знам, че имате и други хубави градове, които ще видя като пътуваме с тима.

- Играл ли си против националния отбор на България?

- За страдание, към момента не. Знам обаче, че имате доста мощен тим, който е на топ равнище и може да победи всеки. Вашите играчи вземат участие в елитната група на Световната лига, до момента в който Холандия е във второто равнище. Догодина ще участваме на международното състезание, тъй че може и да се срещнем, знае ли човек.

- Откакто си тук живееш в един апартамент с другия чужденец на тима Евгений Банов. Как се разбирате с него?

- Всичко е наред. Той доста ми оказва помощ, тъй като не разбирам езика, а кирилицата ми е неразбираема. Евгений обаче се оправя и му оказва помощ бързо да се приспособявам. Хубавото е, че съвсем всички в тима приказват британски.

- Какво би споделил на почитателите на Левски София?

- Надявам се повече хора да ни поддържа, а ние ще дадем всичко от себе си да ги зарадваме.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР