Левски постигна минимална победа с 1:0 над Пирин (Благоевград) в

...
Левски постигна минимална победа с 1:0 над Пирин (Благоевград) в
Коментари Харесай

Левски победи Пирин след гол на Роналдо

Левски реализира минимална победа с 1:0 над Пирин (Благоевград) в среща  от 5-ия кръг на Първа лига. Това беше трета среща за столичани, които отложиха първите си два мача поради натоварената стратегия от европейските участия. Отложени бяха мачовете на Левски с Черно море (Варна) и Славия. Вече с 6 точки " сините " се придвижиха на 7-о място. Пирин остава с две точки от две равенства и три провали през тази акция.

Гостите приключиха мача с 10 души, откакто в самия край Красимир Станоев получи небрежно два жълти картона поради фаулове против Георги Миланов.

През новата седмица Левски ще играе и втората си среща в 3-ия кръг в шампионата на УЕФА Лига на Конференциите против малтийския Хамрун Спартанс, откакто първата среща на Рицарския остров беше извоювана с 1:0.

Столичани преобладаваха през цялото първо полувреме и сътвори доста голови положения, само че вратарят на Пирин (Бл) Янко Георгиев сподели необикновен инстикт в доста обстановки. Най-напред в 5-ата минута Георгиев сподели отличен инстикт, избивайки с последни сили удар с глава на Андриан Краев. 40-секунди по-късно стражът направи още по-добро избавяне против Илиян Стефанов, к оставен самичък на няколко метра от голлинията да стреля с глава. При добавката Филип Кръстев стреля високо над гредата.

В 11-ата минута пристигна ред и на Кордоба да пропусне, пращайки топката в гредата след центриране от ъглов удар. Последваха удар на Марин Петков в тялото на защитник, застанал пред голлинията, както и пропуск на Роналдо две минути по-късно. Последваха още пропуски, отново на хората от офанзивата на Левски. Гостите от Пирин се отличиха с една добра офанзива от дясно и един отдалечен удар на Христофор Хубчев.

Второто полувреме не се отличаваше от първото като държание на двата тима. Уелтон навлезе от дясно в 60-ата минута и стреля доста мощно, само че още веднъж стражът на гостите сподели самообладание. В 65-ата минута отново същият футболист, само че този път от дясно, излезе по диагонала и стреля. Но в този момент топката мина край гредата.

Най-после отбраната на Пирин се пропука в 70-ата минута. Андриан Краев без опозиция подаде на дясно към Патрик-Габриел Галчев, който също не беше срещнат от съперник. При това състояние младият защитник на Левски центрира несмущаван, а Роналдо с глава изпревари Емил Янчев и прати топката до далечната греда. Това е и първо попадение за новото попълнение в " синия " тим.

В 82-ата минута Билал Бари пропусна да вкара втори гол, измежду като Уелтон проби от ляво и му подаде. Вратарят на пиринци Янко Георгиев обаче прозорливо излезе и затвори индивида в синьо.

В 93-ата минута одеве появилият се на терена Жереми Петрис можеше да вкара втори гол, само че при меле след офанзива от дясно не съумя да насочи топката в мрежата.

По обявата работи: Кръстина Иванова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР