Левски осъществи трансфер на 150-ия си чуждестранен футболист в историята.

...
Левски осъществи трансфер на 150-ия си чуждестранен футболист в историята.
Коментари Харесай

Левски привлече 150-ия чуждестранен футболист в историята

Левски реализира трансфер на 150-ия си задграничен футболист в историята. Това стана факт, откакто Билал Бари бе показан публично като ново попълнение. Той ще е шестият представител на Мароко, който ще се подвизава на " Герена " след Юсеф Рабех, Шакиб Бензукан, Рашид Тиберканин, Мехди Бурабия и Фейсал Рерас, който обаче към момента чака дебют.

Най-вероятно Бари даже ще го изпревари. Причината е, че Славиша Стоянович няма да бърза с налагането на Рерас, тъй като не е удовлетворен от физическото му положение сега.

Мароканската колония пък се изравни по брой с тази на руснаците и испанците, които са минали през Левски. Бари, който е роден на 19 януари 1998 година в Ланс, няма проблеми с формата, откакто до момента бе титуляр в контролите, а и в първата публична среща за годината за Монтана. По подигравка на ориста тя бе против Левски.

Снимка: levski.bg  Левски притегли 150-ия задграничен футболист в историята
Билал е младеж на Ланс, чийто екип е защитавал Наско Сираков, само че има единствено един мач за първия тим. След това е преотстъпен на Берган, с който печели Купата на Мароко през 2019 година. Кариерата му по-късно минава през румънския Конкордия, с който има 22 мача и 2 гола.

В Монтана се озова през 2020 година. На " Огоста " записа 11 мача, в които вкара 2 гола. " Сините " му бяха хвърлили око за заместител на Найджъл Робърта, само че е допустимо и двамата за играят дружно в офанзивата на отбора, написа " Мач Телеграф ". Както е известно, нидерландецът избира да остане на " Герена " досега, откакто не го блазни опцията да бъде пратен чартърен в Ди Си Юнайтед. Справката в историята демонстрира, че от всички континенти до този миг Левски не е привличал чужденци единствено от Австралия и Нова Зеландия. Иначе в броя на легионерите има и двама, които не са записвали и минута в формален мач.

Първият е немски вратар, за който историята помни единствено едно от имената му - Янек. Постижението му повтори и Диану дос Сантос. Бразилецът бе закупен от Беласица през зимата на 2007 година, само че си остана единствено с прехвърлянето на " Герена ".

Първият чужденец, който носи синята фланелка, е руснакът Михаил Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР