Левски ще пробва да счупи брадат свой рекорд за продадени

...
Левски ще пробва да счупи брадат свой рекорд за продадени
Коментари Харесай

Левски пуска билети за рекорд

Левски ще опитва да счупи космат собствен връх за продадени билети за един мач от началото на века. За задачата обаче почитателите би трябвало да изкупят най-малко 3 пъти потенциала на стадион „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “ за дербито с Лудогорец, което е на 5 юни от 21:00 часа.

За тази среща към този момент бяха продадени 11 000 виртуални места преди да бъде въведено изключителното състояние поради пандемията от ковид. Двубоят в последна сметка даже не се игра и бе отсрочен във времето. Цената на пропуските бе 10 лв. за всички браншове.

Иначе досега номер 1 за „ сините “ е срещата с Литекс на 10 март 2001 година. Тогава „ сините “ продадоха 30 000 билета за мача с „ оранжевите “, който бе извоюван с 2:1. През април същата година Левски е покрай тази числа – 27 313 билета за безконечното дерби с ЦСКА. „ Сините “ още веднъж победиха с 2:1.

Феновете на отбора обаче не съумяха да изпълнят два пъти стадиона за рождения ден на клуба. Малко над 13 000 пропуща останаха свободни. Все отново обаче ентусиастите изкупиха 22 485 пропуща, с които осигуриха на любимците си 295 122 лв..

С парите от билети се покриват заплати, както и оперативните разноски на клуба. Отделно почитателите към този момент са събрали 73,287 лв. от нужните 143 000 за вноската към Национална агенция за приходите за юни.

"Меридиан Мач "

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР