Левски критикува решението на Българския футболен съюз (БФС) да премести

...
Левски критикува решението на Българския футболен съюз (БФС) да премести
Коментари Харесай

"Левски" критикува футболния съюз заради преместването на баража за Европа

Левски " подлага на критика решението на Българския футболен съюз (БФС) да реалокира датите на баражите за Европа и за оставане в Първа лига.

Спортно-техническата комисия разгласява известие, че поради изтичащи контракти на някои играчи на 10 юни, мачът сред " Берое " и " Спортист " (Своге) за място в Първа лига ще се играе в петък. Двубоят сред седмия " " и четвъртия в класирането, който преди от Първа лига, е " Левски " също беше изместен с един ден и ще се играе в събота (10 юни) вместо в неделя. От БФС обявиха, че по този начин се съблюдава " феърплея и равнопоставеността ".

Ръковдоството на " Левски " съобщи " остро противоречие " с решението и зададе четири въпроса на БФС.

" При равни условия ли ще бъдат сложени двата тима в баража за присъединяване в европейските клубни шампионати, при изискване, че единият разполага с 24 часа повече за възобновяване и подготовка? Колко феърплей е решението тимът приключил на четвърто място в класирането да разполага единствено 72 часа до срещата? Къде е феърплеят, когато се трансформира одобрената за баража дата единствено ЧЕТИРИ дни преди самия мач, без даже да се потърси някаква връзка с възможните участници в него? Наясно ли са от СТК и БФС по какъв начин се провежда футболна среща с извънредно огромен залог и интерес към нея в границите на единствено 3 дни? ", питат от " Левски " в позицията.

От клуба показват, че изтичащите контракти нямат общо с " феърплея и равнопоставеността ", защото са решения на управленията на съответните клубове.

" Взимането на сходни решения, очевидно противоречащи на феърплея и равнопоставеността сред участниците в шампионата, подкопават съществено доверието към комисиите на БФС. Още един път подчертаваме, че взимането обективни решения са в основата на правовата страна каквато е България, част от която е и БФС. Ето за какво настояваме Спортно-техническата комисия и БФС да преразгледат решението си и да върнат авансово оповестената дата - 11 юни ", допълват от " Левски ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР