Левски излезе с официална позиция, в която изказа несъгласието си

...
Левски излезе с официална позиция, в която изказа несъгласието си
Коментари Харесай

Левски излезе с остра позиция срещу БФС

Левски излезе с публична позиция, в която изрече несъгласието си по отношение на решението на Българския футболен съюз да реалокира датата на баража за Европа и зададе 4 въпроса към БФС.

Ето какво пишат " сините ": 

Левскари, 

Ръководството на „ ПФК Левски “ изрича остро противоречие с решението на Спортно-техническата комисия към БФС от 06.06.2023 година, с което бе изменена датата на баража за присъединяване в Европейските клубни шампионати. 

Решението на СТК е аргументирано със „ съблюдаване на феърплея и равнопоставеността “ сред тимовете, които ще вземат присъединяване в срещата. Ето за какво задаваме няколко въпроса към комисията и към Българския футболен съюз: 

• При равни условия ли ще бъдат сложени двата тима в баража за присъединяване в Европейските клубни шампионати, при изискване, че единият разполага с 24 часа повече за възобновяване и подготовка? 
• Колко феърплей е решението тимът приключил на четвърто място в класирането да разполага единствено 72 часа до срещата? 
• Къде е феърплеят, когато се трансформира одобрената за баража дата единствено ЧЕТИРИ дни преди самия мач, без даже да се потърси някаква връзка с възможните участници в него? 
• Наясно ли са от СТК и БФС по какъв начин се провежда футболна среща с извънредно огромен залог и интерес към нея в границите на единствено 3 дни? 

Сигналите за изтичащи контракти са неотносим мотив към „ феърплея и равнопоставеността “ сред участниците в шампионата, доколкото същите са решения на спортно-техническото управление на съответния клуб. 

Взимането на сходни решения, очевидно противоречащи на феърплея и равнопоставеността сред участниците в шампионата, подкопават съществено доверието към комисиите на БФС. 

Още един път подчертаваме, че взимането обективни решения са в основата на правовата страна каквато е България, част от която е и БФС. 

Ето за какво настояваме Спортно-техническата комисия и БФС да преразгледат решението си и да върнат авансово оповестената дата - 11.06.2023 година

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР