Левски и ЦСКА ще се срещнат за четвърти път тази

...
Левски и ЦСКА ще се срещнат за четвърти път тази
Коментари Харесай

Мачът на истината за Левски и ЦСКА

Левски и ЦСКА ще се срещнат за четвърти път тази пролет през днешния ден. Срещата сред " сини " и " червени " е от 18:30 часа на Националния стадион " Васил Левски ". Двата гранда се изправят един против различен в реванш от полуфиналите за Купата на България - дуел, който осмисля целия им сезон. В първата среща Левски взе задатък от 2:0, като тогава бе алегоричен посетител в мача.

Тимът от " Герена " е без трофей от 9 години насам. Няколко пъти столичани бяха покрай подобен, само че се проваляха в последния миг. Днес " сините " могат да повалят противника си, а по-късно да погледнат към финала на 9 май, където техен противник ще бъде Славия.

ЦСКА не помни с положително конфликтите с 26-кратните първенци за Купата, когато спечелилият се взема решение в два мача. И в четирите случая до момента " алените " отпадат. За последно Левски победи с дузпи през 2013 години, когато двете срещи приключиха 0:0, а при наказателните удари вратарят Пламен Илиев се трансформира в воин за своя тим.

Треньорът на " сините " Делио Роси има един, само че сериозен проблем. Десният бек Милош Цветкович, който е играчът с най-вече мачове за отбора през сезона, се контузи против Верея и е навън до края на сезона. Сърбинът няма действителна опция в състава и италианският експерт ще би трябвало да преквалифицира различен състезател на тази позиция. По време на тренировките левскарите отработваха два разновидността. Първият бе с Роман Прохазка. Ако словакът бъде употребява в защита, то в халфовата линия ще се появи Жорди Гомес. Втората алтернатива е мястото на Цветкович да заема Афонсо Фигейредо, който е ляв защитник. Ако Роси се спре на нея, то вместо Гомес в халфовата линия ще е Роман Прохазка.

Останалите трима в защита са ясни. Пред вратаря Божидар Митрев ще застанат Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон и Иван Горанов. Непосредствено пред тях ще играе Хали Тиам, а в малко по-предни позиции Филише Нашименто. Крила ще са Паулиньо и Габриел Обертан, а на върха на офанзивата ще играе Серджиу Буш. Румънецът вкара и двата гола в първия мач. Извън групата останаха Станислав Костов и Ривалдиньо.

За разлика от последните няколко мача, ЦСКА към този момент разполага с повече варианти в състава след завръщането на Кристиян Малинов и Кирил Десподов. От групата за дербито отпадна Александър Дюлгеров, който е с контузия. При негово неявяване, като десен бек ще играе Станислав Манолев, а в дясната зона на офанзивата ще се разчита на Десподов или Едвин Джеси. Друг вид е Стойчо Атанасов да играе в защита, а Манолев на фланга. Тази алтернатива също не е за изключване, защото Десподов и Джеси не са подготвени за 90 минути игра. В центъра на отбраната ще играят Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски, а отляво Жеферсон.

" Червените " са длъжни да се хвърлят в офанзива от първата минута в търсене на ранен гол, с който да слагат Левски напрегнат. Играчите на Стамен Белчев обаче нееднократно са показвали, че са уязвими в отбраната, когато противникът им работи на контраофанзива и е деен по фланговете.

Главен арбитър на конфликта е Николай Йорданов.

Левски - ЦСКА

Вероятни сформира:

Левски: Митрев, Прохазка, Ейолфсон, Яблонски, Горанов, Тиам, Гомес, Нашименто, Паулиньо, Обертан, Буш

ЦСКА: Чернияускас, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон, Пинто, Малинов, Джеси, Енрике, Тиаго, Каранга/topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР