Левски и ЦСКА не се победиха в дербито от 8-ия

...
Левски и ЦСКА не се победиха в дербито от 8-ия
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски не се победиха - 2:2

Левски и ЦСКА не се победиха в дербито от 8-ия кръг на efbet Лига, което се игра на Националния стадион " Васил Левски ".

" Сините " водеха в резултата с 2:0, като означиха и двата си гола още преди почивката. След паузата " алените " стигнаха до точката в конфликта.

Точни в интерес на левскарите бяха Станислав Иванов и Найжъл Робърта. Те се разписаха в границите на едвам 5 игрови минути - сред 13-ата и 18-ата.

През второто полувреме нормалният голмайстор за " армейците " Евандро върна един гол, а малко преди края Албентоса донесе равенството на състава си с попадение с глава.

" Сините " влязоха в дербито като водачи във краткотрайното класиране. Тимът на Петър Хубчев има към този момент 17 точки, до момента в който " алените " са четвърти.

Двубоят бе от изключителна значимост и за двата отбора. Левски можеше да се откъсне доста пред един от директните си съперници за купата. В същото време ЦСКА трябваше да навакса изоставането си. И двете задания бяха по-скоро на половина изпълени.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:

Първото полувреме мина като че ли на един мирис за всички почитатели на " сините ". В същото време, по всяка възможност " алените " нямаха самообладание то да завърши.

Причината - състезателите на Левски вкараха две попадения в мрежата на Черниаускас в границите на едвам 5 игрови минути.

Иначе началото бе положително за " алените ", като те упражниха териториален превес над съперника си.

" Армейците " обаче по този начин и не стигаха до сериозна заплаха в съперниковата половина, още по-малко в полето на Миятович.

Единствената по-сериозна офанзива на ЦСКА завърши с не изключително положително осъществяване на Евандро, чийто удар с глава бе елементарно избавен от вратаря на противника.

След 12 минути игра играчите на Левски дейно трансформираха метода си към дуела, което даде неотложен резултат.

Резултатът бе открит, само че това се случи не на база инцидентна акция в синьо, а с постепенна офанзива, която бе издържана и професионално изпълнена до последния подробност.

Горанов центрира тъкмо за Паулиньо, който с едно допиране продължи кълбото за Станислав Иванов, който от своя страна по категоричен метод потвърди, че заслужава гласуваното му доверие, пращайки кълбото във вратата на Черниаускас, без да му остави време за реакция.

Натискът на " сините ", които като че ли надушиха кръвта на съперника си, се ускори още повече.

Преднината на отбора бе удвоена още в 18-ата минута, когато центриране от статично състояние откри оставения безусловно непокрит Найджъл Робърта, който просто продължи топката в мрежата за 2:0 в интерес на отбора си.

Още в идната си акция Левски можеше да стигне до отбелязване на трети гол, само че този път, за шанс на Черниаускас, изстрелът на Робърта се отби в тялото му и излезе в ъглов удар.

Корнерите бяха едно от мощните оръжия за " сините ", само че за жал на наставника Хубчев, не доведоха до нова промяна в резултата.

До почивката Евандро влезе тежко в едно единоборство и се хвана за левия лакът. Получи здравна помощ, само че продължи да изпитва забележима болежка в ръката си.

Преднината на Левски се резервира до паузата в срещата.

След почивката " алените " излязоха радикално изменени като психическа настройка, само че това още веднъж не водеше до нищо по-сериозно от териториален превес за отбора.

Петрович реализира две промени, като пусна в игра Кери и Мазику, а извади Тиаго и капитана Занев.

В негово неявяване Албентоса взе ленатата и я постави на една от ръцете си.

" Червените " се върнаха в мача 16 минути преди приключването на постоянното време.

Тогава Евандро остана непокрит, получи пас, оставил го лице в лице с Миятович и не сгреши, разписвайки се за 1:2.

Това подейства зареждащо на футболистите на ЦСКА, които се втурнаха в офанзива. Малко след попадението на Евандро, Кери падна в наказателното поле. Той обаче не получи дузпа, а жълт картон за симулация. Повторенията демонстрираха, че решението на рефера Кабаков бе по-скоро правилно.

Крайното 2:2 бе завършено от Раул Албентоса, разписал се с глава след 88 минути игра.

Въпреки всички промени, които и двамата треньори направиха до края на мача, нова смяна в резултата не беше записана и по този начин Левски остава на върха в класирането.

В продължението на дуела Люпко Петрович бе изпъден от основния арбитър за оборване на негово решение.

В ЦСКА обаче потвърдиха, че с верните промени могат да водят война даже при доста закъснение в резултата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР