Леванте и Реал Сосиедад завършиха 1:1 в мача от 34-ия

...
Леванте и Реал Сосиедад завършиха 1:1 в мача от 34-ия
Коментари Харесай

Реал Сосиедад изостава в борбата за ЛЕ

Леванте и Реал Сосиедад приключиха 1:1 в мача от 34-ия кръг на Ла Лига. Резултатът е разочароващ за баските, които пропуснаха да се изравнят по точки с Хетафе на 6-ото място. Преди паузата в шампионата тимът на Иманол се целеше в местата, даващи право на присъединяване в Лига Европа, а в този момент може да не попадне даже в Лига Европа.

Реал Сосиедад беше по-добрият тим до почивката, само че не се възползва от ранния гол на Александър Исак. Шведският нападател се разписа в 12-ата минута, откакто засече центриране от левия фланг на Микел Оярсабал. Преди това домакините имаха искания, че против техен футболист е било осъществено нарушаване, само че реферът Валентин Писаро даде знак играта да продължи.

Само 4 минути по-късно дълго подаване на Рубен Рочина стигна до Хосе Луис Моралес, който се пребори със бранител на гостите и технично пусна топката около вратаря Мигел Анхел Моя за 1:1.

В средата на полувремето Исак откри по превъзходен метод Кристиан Порту, само че той стреля в навън. Мартин Йодегор също не съумя да върне преднината на Реал Сосиедад, шутирайки около вратата.

През втората част и двата тима имаха опция да стигнат до успеха. Най-чистото състояние се откри пред Гонсало Мелеро в 75-ата минута, само че Моя мазета. В добавеното време пък гостите получиха директен свободен удар на комфортна позиция. Зад топката застана Микел Мерино, който шутира надалеч от задачата.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Ла Лига 34 кръг, понеделник 6 юли  Леванте 1:1краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР