Леванте и Реал Сосиедад завършиха 1:1 в мач от 34-ия

...
Леванте и Реал Сосиедад завършиха 1:1 в мач от 34-ия
Коментари Харесай

Леванте и Реал Сосиедад не се победиха в равностоен мач

Леванте и Реал Сосиедад приключиха 1:1 в мач от 34-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Резултатът е разочароващ за баските, които пропуснаха да се изравнят по точки с Хетафе на 6-ото място в класирането. Преди паузата в шампионата тимът се целеше в местата, даващи право на присъединяване в Шампионската лига, а в този момент може да не попадне даже в Лига Европа.

Реал Сосиедад беше по-добрият тим до почивката, само че не се възползва от ранния гол на Александър Исак. Шведският нападател се разписа в 12-ата минута, откакто засече центриране от левия фланг на Микел Оярсабал. Преди това домакините имаха искания, че против техен футболист е било осъществено нарушаване, само че реферът Валентин Писаро даде знак играта да продължи.

Само 4 минути по-късно дълго подаване на Рубен Рочина стигна до Хосе Луис Моралес, който се пребори със бранител на гостите и технично пусна топката около вратаря Мигел Анхел Моя за 1:1.

В средата на полувремето Исак откри по превъзходен метод Кристиан Порту, само че той стреля в навън. Мартин Йодегор също не съумя да върне преднината на Реал Сосиедад, шутирайки около вратата.

След почивката и двата тима имаха опция да стигнат до успеха. Най-чистото състояние се откри пред Гонсало Мелеро в 75-ата минута, само че Моя мазета. В добавеното време гостите получиха директен свободен удар на комфортна позиция. Зад топката застана Микел Мерино, който шутира надалеч от задачата.

С 43 точки Леванте заема 12-о място и в идващия кръг тимът ще гостува на застрашения от изпадане Майорка. Финалистът за Купата на Краля Реал Сосиедад ще търси наложителна победа вкъщи против Гранада.
 Президентът на Ла Лига Тебас: Не оказва помощ Реал да звъни 20 минути след мач! ВАР би трябвало да се усъвършенства
Президентът на Ла Лига Тебас: Не оказва помощ Реал да звъни 20 минути след мач! ВАР би трябвало да се усъвършенства

" Ако обявим, че сме говорили с Перес, нещата не стават по-добри "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР