Летящият старт на “Продължаваме промяната е видим и за социологията

...
Летящият старт на “Продължаваме промяната е видим и за социологията
Коментари Харесай

”Politico”: Летящ старт за проекта на Петков и Василев, срив на ИТН


Летящият старт на “Продължаваме смяната ” е забележим и за социологията на брюкселското издание “Politico ”. Данните на медията подреждат групировката на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев като четвърта политическа мощ. Междувременно “Има подобен народ ” регистрират колапс на доверието - Трифоновата групировка губи фрапантно поддръжката си от изборите през юли, когато те се подредиха като първа политическа мощ.

Данните на обхващат картината в страната до 26 септември. И брюкселското издание демонстрира, че по всяка възможност новият състезател на политическата сцена, зад който застана “дуото от Харвард ” черпи електорат по-скоро от най-логичния си съдружник в лицето на “Демократична България ” и “Има подобен народ ”, за които настойчиво се твърди, че са разочаровали гласоподавателите си. 

Крахът в доверието към Има Такъв Народ стартира още с дейностите на групировката на 12 юли - ден след изборите за 46-тото Народно заседание. Загуба на електорат се регистрира главно откакто бе разгласен окончателния вид на държавното управление, препоръчано от Има Такъв Народ. 

Освен “Продължаваме смяната ” дребен напредък регистрират и от Българска социалистическа партия. Левицата би се наредила като втора политическа мощ с 16%, в случай че изборите бяха през днешния ден, съгласно “Politico ”. 

Брюкселското издание регистрира още, че на ръба остава “Изправи се.БГ! Ние идваме ”, които устойчиво държат 4% от гласовете на гласоподавателите. На корав електорат разчитат и от Движение за права и свободи, както и от ГЕРБ. Борисовата групировка сега е на “гребена на вълната ” и чете данните като пирова победа. Причината - и съгласно “Politico ” партията е много пред съперниците си. Важно е обаче да се регистрира обстоятелството, че партията не е помръднала и сантиметър от своите 23%, извоювани на изборите през юли. 

Как би изглеждал идващият парламент съгласно “Politico ”, в случай че изборите бяха през днешния ден? 

ГЕРБ - 23%

Българска социалистическа партия - 15% 

Има Такъв Народ - 14%

“Продължаваме смяната ” - 13%

“Демократична България ” - 12%

Движение за права и свободи - 11%

“Изправи се.БГ! Ние идваме! ” - 4%

Източник: Frognews.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР