Летният сезон за германците за дестинация Варна приключи с последните

...
Летният сезон за германците за дестинация Варна приключи с последните
Коментари Харесай

Без повече германци по Северното Черноморие

Летният сезон за германците за дестинация Варна завърши с последните чартърни полети, които ще върнат назад туристите. Това е мнението на представители на немски тръст, в който влизат огромни туроператори. Това заяви пред Българска национална телевизия техният представител у нас Калин Сутев.

Чартърната стратегия е прекъсната един месец по-рано. Причината е, че поради нараствания брой инфектирани с COVID-19. В региона на тези градове се намират и най-големите ни курортни комплекси по Северното Черноморие.

" След оповестяването на Добрич, Варна и Благоевград за рискови райони за пътешестване от страна на немските здравни управляващи, туроператорите бяха принудени да влязат в режим на интензивно отменяне на почивките и за огромно страдание не успяхме да предотвратим тази мярка и да разграничим морските ни курорти от огромните градове ", изясни той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Списъкът с предизвестия за пътешестване на немското Външно...

Няма по какъв начин да се отдели броят на инфектираните в курортите от тези в градовете и немските туроператори са длъжни да се съобразят с наложеното от немските управляващи ограничаване, разясни Сутев.

Предлага се пренасочване на туристите към южните курорти и Бургас. Дали ще се одобри от тях е въпрос на персонален избор, добави той.

Според Сутев прогнозата и за идващото лято не е оптимистична, тъй като записвания за сезон 2021 към момента няма.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР