Летният сезон на ваканциите и почивките в Япония започна с

...
Летният сезон на ваканциите и почивките в Япония започна с
Коментари Харесай

Въпреки нарасталите случаи на ковид започва сезонът на ваканциите в Япония без никакви антиковидни рестрикции

Летният сезон на ваканциите и почивките в Япония стартира с цялостна мощ през днешния ден, а резервации за вътрешните полети и за влаковете доближиха своя връх. Летовниците и пътуващите се възползват от неналичието на коронавирус рестрикции за първи път от три години, съобщи организация Киодо.  

И до момента в който доста хора се насочат на отмора зад граница, случаите на коронавирус в Япония остават високи, достигайки даже рекордни равнища през последните седмици.  Токийската централна железопътна гара през днешния ден бе претъпкана с народ.

Нацуки Като, който отива при родителите си за първи път от три години в западната префектура Хирошима споделя: „ Искам да избегна тълпите поради трите ми деца и да им разреша, доколкото мога, да усетят какво е да живееш в провинцията “. Той споделя, че най-голямото му дете е на пет години и родителите му ще са сюрпризирани да видят какъв брой е пораснало.

Запазените места за високоскоростния трен, свързващ Токио с Осака, бяха съвсем изчерпани сутринта.

Препълнено с пасажери е и интернационалното столично летище, добавя Българска телеграфна агенция.

Японският информативен център за пътния трафик заяви за 20-километрови тапи на автомагистрала „ Канецу “, която свързва Токио и префектурата Ниигата, както и на автомагистралата „ Томей “, свързваща столицата с централни японски градове. Очаква се до идната сряда да има четворно повече десеткилометрови тапи по автомагистралите по отношение на същия интервал на предходната година.

Според данни от предишния месец на японските железници непокътнатите места за седмицата за влака-стрела " Шинкансен " и за локалните влакове са с 2,69 пъти повече по отношение на същия интервал на предходната година и регистрират растеж от към 60 % по отношение на същия интервал през 2018 година

Резервациите за вътрешни полети, изпълнявани от самолетните компании „ Ол нипон еъруейс “ и „ Джапан еърлайнс “, са в този момент към 80 % от равнището през от 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР