Летните следобеди през уикенда, както и времето на плажа, са

...
Летните следобеди през уикенда, както и времето на плажа, са
Коментари Харесай

3 книги за уикенда

Летните следобеди през уикенда, както и времето на плажа, са най-любимите ни моменти, в които да полегнем с книга в ръка. За идващите два дни избираме три заглавия в огнено, които да са унисон с температурите на открито.
 Снимка 540121

" Способни хора "

Дебютният разказ на Клас Екман - известен публицист в Швеция, съумя да му обезпечи номинация за " Книга на годината " в родината му. Причината е, че " Способни хора " съчетава психическа драма с трилър, поднесени с неподражаемото възприятие за комизъм на създателя им.

Историята стартира видимо банално - любовници се срещат за уикенд в дребен хотел. Единият има очаквания, другият има намерение да приключи връзката. Скоро обаче ще им се наложи да се отървават от мъртво тяло.

Изд. Enthusiast, 18 лева
 Снимка 540120

" Хиляда луни "

Гражданската война в Съединени американски щати е завършила, само че следствията от нея още дълго ще се отразяват на живота в страната. Особено в Тенеси, където предразсъдъците и расизмът не се преодоляват елементарно.

Там необикновеното семейство от двама някогашни бойци - Томас и Джон, е осиновило сираче индианче на име Уинона. Тя пораства обичана и обгрижена, получава обучение и даже стартира хубава работа. Ново травматично събитие ще я накара да се обърне към корените си и да потърси възмездие.

Изд. Лабиринт, 16.90 лева
 Снимка 540119

" Денят на прасето "

Джош Малерман си завоюва доста почитатели след " Кутия за птици " и екранизацията му. " Денят на прасето " е много друг разказ, който припомня по едно и също време ужаси, притча и необикновен комизъм.

Двама братя отпътуват за фермата на дядо си, която обаче се оказва следена от чудноват розов звяр на име Пърл. Прасето ръководи освен животните във фермата - то съумява да въздейства на мислите и дейностите на хората.

Изд. Сиела, 17.90 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР