Летните планински и морски фестивали в България за поредна година

...
Летните планински и морски фестивали в България за поредна година
Коментари Харесай

От трън, та на фест 2017: 10 летни фестивала от планината до морето

Летните планински и морски фестивали в България за поредна година ще дадат опция да отдих и разформироване от натоварения градски живот. С музика, спектакъл, спорт и фолклор, всеки може да откри нещо забавно в уютно селце или хубав приморски град у нас.

Фестивалната стратегия стартира още от през днешния ден с " WakeЪп Експеримент №7 - Д.А.О. " - четридневно събитие в Родопите на 18 километра от Пловдив до манастира " Св. Св. Козма и Дамян ".

Програмата е разнообразна, разделяйки фестивала на тематични зони. В " Далечната поляна ", да вземем за пример, посетителите ще могат да вземат участие в пукотевица с лък, образование по оцеляване, йога, еърсофт, както и беседи за гадателски карти, родовата карма и кръгове за транс. " Детският ъгъл " ще включва уроци по просвета за деца, жонглиране, оригами и циркови спектакли.

Ще бъде построен 200-метров въжен тролей, преминаващ над цялата територия на събитието, а за музиката ще са виновни актьори като Миленита, Джанго Зе, Two Cities One World и новозеландците Tui Mamaki & Monty Bevins. Фестивалът ще продължи до 9 юли.

Юлското издание на " Джаз в Бургас " ще стартира на 8 юли на сцената на експо център " Флора ". Фестивалът ще бъде открит в 20.30 ч. от квартета на нюйоркския саксофонист Крейг Бейли, работил като водещ алт саксофонист и флейтист в оркестъра на Рей Чарлс. След него на сцената ще излезе триото на българския пианист Събин Тодоров и групата " Фънкалеро ".


© Джаз в Бургас

Програмата, която ще продължи до 10 юли, включва изявени български джаз сформира като " Христо Йоцов трио ", " Аквафоника ", Mixing Vanity Trio и " Дивото Зове ", а всяка вечер ще се състои фестивален джемсешън в бургаския ресторант " Самба ".Фестивалът ще се завърне на 3 и 4 август с присъединяване на звезди в българския джаз като Марина Господинова, Ангел Заберски-син и Хилда Казасян, както и квартета на пианиста Райън Хенслър.

Едно от най-мащабните събития това лято, MTV Presents Varna Beach, ще се състои на 15 юли в крайморския град. По случая ще се построи сцена, дълга 70 метра и висока 15 метра, оборудвана с най-хубавите аудио- и образни резултати, а гостите ще включват някои от най-големите международни поп звезди - BEBE REXHA, Стийв Аоки, Тайни Темпа, " Горгон Сити " и R3WIRE & VARSKI. От българската сцена ще взе участие певицата Поли Генова, която показа страната ни на " Евровизия " предходната година.


© MTV Presents Varna Beach

Фестивалът Electric Orpheus ще провежда юлското си издание във винарната " Вила Юстина " на 25 километра от Пловдив на 21 юли и ще показа редица забавни актьори в областта на рокендрола, електронната музика, театъра и пърформанса. След като предходната година не съумя да се реализира като в Триград, в този момент залага на еднодневни събития на месечна база. Такова е оповестено и за септември.

Програмата за юли включва изгряващи български звезди като техно дуото RoboKnob, формирано от Ясен Георгиев и Станислав Генадиев, актуалният танцов актьор Мирослава Захова и пловдивската gypsy jazz група Hot Club de Plovdiv. От Белгия ще пристигна пробният електронен музикант Manu Louis, а посетител от Турция ще Gräfin - диджей, комбиниращ техно, хаус и електроника в творчеството си.

Vola Open Air ще озвучи с електронна музика и хип-хопа на връх Околчица във Врачанския Балкан на 28 и 29 юли. Сред гостите са известното софийско хип-хоп дуо Жлъч и Гена, планът на Димитър Горчаков Clavexperience и българският диджей и продуцент Vagabond.


© Vola Open Air

Програмата ще включва задгранични звезди като лондонският мулти инструменталист и диджей Swindle, който стана известен след първия си албум от 2013 година, озаглавен Long Live The Jazz ( " Да живее джазът " ) и дръм енд бейс групировката SpectraSoul, придаващи надълбоко и груув звучене на жанра с музиката си.

Фестивалът провежда и конкурс за диджеи, като участниците би трябвало да изпратят личен микс, с цел да имат опцията да вземат присъединяване.

Най-мащабното джаз събитие у нас, " Джаз в Банско ", ще показа юбилейното си 20-то издание от 5 до 12 август тази година, канейки някои от най-големите международни звезди в планинския град. Някои от акцентите в богатата стратегия на фестивала са немският буги-вуги и блус пианист Аксел Цвингенбергер, италианците от " Спагети Суинг " и холандският джаз саксофонист и певица Кенди Дълфър. Пълната стратегия е качена на уеб страницата на уредниците.

Фестивалът на фолклорната носия в Жеравна дава обещание опция за тотално отделяне от цивилизацията сред 18 и 20 август. Посетителите ще се пренесат 150 години обратно в историята посредством обичайни български действия. Носенето на българска носия по време на фестивала е наложително.


© Фестивал на националната носия

Фестивалът " Беглика " ще се състои и тази година от 23 до 27 август край родопския язовир. Този път уредниците желаят " вместо да пренасяме градския шум и просвета в планината, да утихнем и да се вслушаме в нейния глас ". Музика ще има, само че артистите следва да бъдат оповестени в идните дни на страницата на събитието във " Facebook ". Освен това ще има по-малко стратегия и повече импровизация и достъп за хората до сцена, нормалните лекции и уълркшопи и атмосфера в естетика с природата. Билети се продават против 50 лева в Ticketlogic.

Деветото следващо издание на " Миндя Рок Фест " обичайно ще се състои в последния уикенд на август - 25 и 26 август. Групите тази година включват нови допълнения за фестивалната стратегия - Slippers, Old Guns и Cotton Pickers - както и нормалните посетители, измежду които са групите Blues Traffic, Delta Roosters, " Магистри " и хедлайнерите " Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд ".


© Миндя Рок Фест

Един от последните фестивали за лятото ще е " Аполония " в Созопол сред 26 август и 5 септември. Мащабното събитие включва концерти, спектакли, кино, изложения и литература.

Концертната стратегия ще бъде открита на 26 август от " Мистерията на българските гласове " -световноизвестният хор, отличен с премия " Грами " през 1990 година И още- Камелия Тодорова, Орлин Павлов, Стефан Вълдобрев, Люси Дяковска, дружно с Плевенската филхармония, Васил Петров, който ще посвети шоуто си на именитият джазмен Ал Жиро, както и " Щурците ". Това ще е последният концерт на българската рок група, която навършва 50 години на сцената тази година. Пълната стратегия може да бъде забелязана на уеб страницата на " Аполония ".


Всичко, което би трябвало да знаете за:Дневник на лятото (508)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР