Летисия Ортис Рокосолано се ражда на 15 септември 1972 г. в ...

Летисия Ортис Рокосолано се ражда на 15 септември 1972 г. в

Необичайната съдба на edna кралица: Летисия Ортис на 50

Летисия Ортис Рокосолано  се ражда на 15 септември 1972 година в фамилията на журналиста Хесус Хосе Ортис Алварес и здравната сестра и представител на профсъюз Мария де ла Палома Рокосолано Родригез.

Испанската кралица има две по-малки сестри – Телма и Ерика , която умира на 31-годишна възраст през 2007 година поради тенденциозен банкет на свръхдоза медикаменти.

Летисия приключва бакалавърска степен по Журналистика в Мадридския университет Комплутенсе , а по-късно и магистратура по Аудиовизуална публицистика. През това време тя работи за ABC, Bloomberg TV, испански всекидневник и организацията EFE .

След десетилетие другарство през 1998 година Летисия Ортис се дами за Алонсо Гереро Перез – преподавател и публицист. Макар че бракът с него не престава единствено година, той написа книгата „ Любовта на Пени Робинсън “, където с изключение на че основният воин носи неговото име, се счита, че облиците на двете дами, разказани вътре, се основават на някогашната му брачна половинка.

Малко по-късно като кореспондент Летисия става част от CNN+ , 24-часов новинарски канал на испански език. След като напуща, бъдещата кралица работи за новинарската организация TVE и отразява едни от водещите международни тематики , измежду които атентата от 11 септември в Съединени американски щати и войната в Ирак през 2003 година

 кралица Летисия Ортис Getty

За изненада на мнозина на 1 ноември 2003 година е обявен  годежът на тогавашния принц Фелипе с Летисия Ортис . Той ѝ предлага брак с пръстен, състоящ се от 16 правоъгълни диаманта със златен обков.

Двойката се венчае на 22 май 2004 година в Катедралата Санта Мария ла Реал де ла Алмудена в Мадрид , където за първи път се организира кралска женитба. Булчинската рокля е дело на испанската дизайнерка Мануел Партегас, а булото, направено от бяла коприна, тюл и ръчно изработени бродерии, е подарък от младоженеца

За сватбата на Фелипе и Летисия католическата черква не изисква отменяне на предходния брак на бъдещата кралица, така като той е подписан само с гражданска гала.

 кралица Летисия Ортис Getty

Двойката има две дъщери – Леонор, принцеса на Астурия, родена през 2005 година, и инфанта София, която посрещат две години по-късно.

До 19 юни 2014 година Летисия носи купата Принцеса на Испания. След като тогавашният крал Хуан Карлос абдикира, брачният партньор ѝ Фелипе сяда на трона, а тя се трансформира в първата кралица от 19 век насам, която е родом от Испания, и първата, която е родена в нормално семейство.

Въпреки това английски генеалози подозират, че Летисия все отново има доблестен генезис. Макар и да липсват безапелационни доказателства, се счита, че по бащина линия испанската кралица е потомък на средновековно семейство, служило като шеф на замъка в Кастилия . Хората на тази позиция са били вторите по власт в страната след краля, командвайки военните сили в негово неявяване.

 кралица Летисия Ортис Getty

Мнозина харесват Летисия поради нейния отличен усет към модата. Макар обикновен и непоказен, елегантният ѝ жанр не остава неусетен , а от време на време тя обича да поема опасности в избора си, които се оказват печеливши. Тя постоянно носи облекла на испански марки като Mango и Zara и не се тормози да бъде забелязвана с бели коси .

Вижте повече от стила на испанската кралица през миналата година в галериите тук:
 Небрежни на отмора: кралица Летисия, крал Фелипе и двете им дъщери в Палма де Майорка Небрежни на отмора: кралица Летисия, крал Фелипе и двете им дъщери в Палма де Майорка Небрежни на отмора: кралица Летисия, крал Фелипе и двете им дъщери в Палма де Майорка Небрежни на отмора: кралица Летисия, крал Фелипе и двете им дъщери в Палма де Майорка Делова грациозност от кралица Летисия Делова грациозност от кралица Летисия Делова грациозност от кралица Летисия Делова грациозност от кралица Летисия Испанската кралица Летисия посрещна в Мадрид първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън Испанската кралица Летисия посрещна в Мадрид първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън Испанската кралица Летисия посрещна в Мадрид първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън Испанската кралица Летисия посрещна в Мадрид първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън Десислава Радева и Румен Радев гостуват на кралица Летисия и крал Фелипе Десислава Радева и Румен Радев гостуват на кралица Летисия и крал Фелипе Десислава Радева и Румен Радев гостуват на кралица Летисия и крал Фелипе Десислава Радева и Румен Радев гостуват на кралица Летисия и крал Фелипе Летисия Ортис: грациозност в цвят фуксия Летисия Ортис: грациозност в цвят фуксия Летисия Ортис: грациозност в цвят фуксия Летисия Ортис: грациозност в цвят фуксия Кралица Летисия в нежно пролетно комбиниране Кралица Летисия в нежно пролетно комбиниране Кралица Летисия в нежно пролетно комбиниране Кралица Летисия в нежно пролетно комбиниране Кралица Летисия в алено от глава до пети Кралица Летисия в алено от глава до пети Кралица Летисия в алено от глава до пети Кралица Летисия в алено от глава до пети Кралица Летисия с първа поява през 2022 Кралица Летисия с първа поява през 2022 Кралица Летисия с първа поява през 2022 Кралица Летисия с първа поява през 2022

Източник: edna.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg