Летище София отчита 10% по-малко пътници през ноември спрямо същия

...
Летище София отчита 10% по-малко пътници през ноември спрямо същия
Коментари Харесай

Пътниците на Летище София още са под нивото от 2019-а, само чартърите имат ръст през ноември


Летище София регистрира 10% по-малко пасажери през ноември по отношение на същия месец на предпандемичната 2019 година. Близо 472 хиляди пасажери са минали през Летище София през предишния месец, оповестиха от аеропорта.

Над 10% е спадът и при пътувалите по интернационалните линии, които през миналия месец са малко над 444 хиляди пасажери.

Най-сериозно е понижението при вътрешните полети, при които пътувалите са с съвсем 18% по-малко по отношение на ноември 2019 година. През този месец до Варна и Бургас са пътували над 15 хиляди пасажери.

Най-високи резултати са регистрирани при пътуванията по интернационалните чартърни линии, където се регистрира растеж от над 15% на пасажерите по отношение на предпандемичната година.

Спад от близо 16% през ноември по отношение на същия месец на 2029 година, се следи и при обработените пощенски и товарни колета.
 Франк Кванте, основен изпълнителен шеф на
Франк Кванте, основен изпълнителен шеф на " Фрапорт ", оператора на Летище Варна и Летище Бургас: Привлякохме две нови самолетни компании, усилиха се полетите

С доктор Франк Кванте беседваме за резултатите на двете летища, за топ дестинациите и новите благоприятни условия за развитие
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР