Летище Шереметиево в Москва отвори първата част от най-новия си

...
Летище Шереметиево в Москва отвори първата част от най-новия си
Коментари Харесай

След $500 милиона инвестиция Русия има ново най-голямо летище

Летище Шереметиево в Москва отвори първата част от най-новия си интернационален терминал в петък, предава The Moscow Times. Аерогарата в съветската столицата е осмата най-голяма по брой пасажери - 4,99 милиона през предходната година.

Terminal C, петият за летището, се разгръща на 127 хиляди кв. м и има годишен потенциал от 20 милиона пасажери. С отварянето му, Шереметиево ще има потенциал от 80 милиона пасажери годишно, което го прави най-голямото летище в Русия.

Руският народен транспортьор Аерофлот, който дава отговор за 80% от трафика на летището, ще бъде главната авиолиния, която ще употребява новия терминал.

Правителството е предоставило финансиране за инфраструктурата и построяването на третата пистата, само че не и за самия терминал, уточни зам.-министърът по превоза Александър Юрчик.

Изграждането на новия терминал е коствало над 32 милиарда рубли ($500 милиона), сподели Александър Пономаренко, ръководител на борда на шефовете на летището.

Втората част от новия терминал, която ще бъде открита след 2026 година, ще усили потенциала с още 10 милиона пасажери годишно.
 Кои бяха най-големите летища за 2018 година?
Кои бяха най-големите летища за 2018 година?

Русия влиза в Топ 10, а четири се борят за втората позиция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР