Летище Пловдив може да оглави класация за най-много директори, управлявали

...
Летище Пловдив може да оглави класация за най-много директори, управлявали
Коментари Харесай

Летище Пловдив сменя трети шеф за година

Летище Пловдив може да оглави ранглиста за най-вече шефове, управлявали държавно дружество за една година. Новият началник Спас Шуманов е и най-младият управител в историята на аеропорта. В рамките на отиващата си 2018 година отпред на сдружението застава трети началник. Шуманов се реалокира в „ пилотската кабина “ от мястото на ръководител на Борда на шефовете. Той обаче няма нито ден опит в оперативното управление на сходна активност, нито пък професионално обучение.

Шуманов смени Христо Щерионов, който бе определен да управлява летището през март. Промяната се наложи поради кончината на предходния шеф Владимир Щърбанов месец по-рано. Щерионов е напуснал поста по свое предпочитание. Получил е по-добра оферта и след извоюван конкурс става началник на Гражданската въздухоплавателна асоциация, която управлява въздушния трафик на България.

Шуманов встъпи в служба на 39 години. Иначе управнически решения за аеропорта взима от 2009-а, когато към момента не е навършил 30. От 2009 до 2013 година е член на борда на летището. По време на кабинета Орешарски е освободен, а през март 2015 година още веднъж е възобновен. Като началник на директорския ръб Шуманов е сменен от Стефан Дедев - някогашен народен представител от ГЕРБ в 42-ото Народно заседание, а до неотдавна член на борда на Пристанище Русе. Третият бордовик е Силвия Хубенова, която е в директорския ръб от юли 2017 година Тя също е някогашен народен представител от ГЕРБ в 42-ия парламент.

Спас Шуманов е роден на 1 юли 1979 година По специалност е финансов управител. Опит е натрупал като съучастник в счетоводна адвокатска фирма и компания за управнически съвещания. Според осведомени с визитката му е учил и право в Югозападния университет. Идва в Пловдив от Пазарджик и става член на ГЕРБ през ноември 2008 година. На 31 януари 2009 е измежду учредителите на ГЕРБ-Предприемачи. Броени месеци по-късно младежът към този момент е в борда на летището. Сега пред него стои нелеката задача да приложи своя оздравителна стратегия, която да усъвършенства финансовото здраве на летището, както и с предизвикването да го отвори към нови дестинации. На първо време би трябвало да се погрижи за съвършеното положение на оборудването за зимния сезон.

Шуманов е прочут с околните си контакти с кмета на Пловдив Иван Тотев. Напоследък с изключение на партийното строителство ги свързва общият им интерес към уиски фестовете и дегустациите, провеждани у нас и в чужбина, където двамата постоянно пътуват дружно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР