Летище Фюмичино в Рим подготвя нова услуга - доставка на

...
Летище Фюмичино в Рим подготвя нова услуга - доставка на
Коментари Харесай

Италия разработва нова услуга - въздушно такси от летището до центъра

Летище Фюмичино в Рим приготвя нова услуга - доставка на пасажери до центъра на града на борда на електрически вертолет, съобщи БГНЕС. Според вестник Il Messaggero услугата ще бъде задействана през 2024 година Хеликоптерът VoloCity, изцяло екологичен и съвсем беззвучен, е планиран от един от водачите измежду разработчиците на този вид Volocopter.

Полет с подобен превоз ще коства 140 евро, което е почти два пъти по-скъпо от обичайното сухопътно такси и ще отнеме единствено 10 минути, заобикаляйки тапите в града. Както отбелязва вестникът, този план на шефа на летището на римската компания ADR ще бъде един от първите по рода си в Европа.

За започване на пътнически транспорти би трябвало да бъдат приключени бюрократични процедури за приемане на всички разрешителни от способените органи. Мястото за политане ще се намира в специфична зона на Фюмичино, до момента в който точката на идване в центъра на града към момента се пази в загадка. На първия стадий се планува в кабината да има един пасажер и водач. За транспорт на товари се планува потреблението на транспортни средства в безпилотен режим. Очаква се през 2024 година в плана да се появят шест летящи таксита.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР