Летище Домодедово получи името на големия учен, първи руски академик

...
Летище Домодедово получи името на големия учен, първи руски академик
Коментари Харесай

Московското летище Домодедово официално вече носи името на Ломоносов

Летище Домодедово получи името на огромния академик, първи съветски учен и един от създателите на Московския университет.

Специални панели в една от залите му демонстрират какъв човек е бил и какво е направил за развиването освен за съветската, само че и за международната просвета. А фасадата на пътническия терминал е украсена с голям портрет, съобщи " Первый канал ".

Летището получи името на Ломоносов след резултатите от гласоподаване в състезанието " Великите имена на Русия ", който се организира предходната година. В него взеха присъединяване към пет милиона души от цялата страна.

" Една от дилемите на състезанието, може би главната му задача, е да подсети на страната и самите нас какъв брой велики персони са живели тук. Различни учени като Ломоносов, военачалници, пътешественици, държавници, императори, императрици - това са все велики хора, имаме доста велики имена.

Вярвам, че планът беше сполучлив ", сподели Валерий Фадеев, консултант на президента на Руската федерация и ръководител на Съвета при президента по развиване на гражданското общество и правата на индивида.

*Източник: https://bg.rbth.com/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР