Летищата във Варна и Бургас очакват за този сезон ръст

...
Летищата във Варна и Бургас очакват за този сезон ръст
Коментари Харесай

Д-р Кванте: Инвестиции за 50 млн.лв. предстоят на летище Варна! Облекчен визов режим ще привлече туристи от Близкия изток!

Летищата във Варна и Бургас чакат за този сезон растеж на туристите от Англия, Ирландия, Чехия, Израел и Полша. За последния пазар прогнозата е за двойно повече пасажери. Налице е интерес на туристи от Близкия изток, само че пречка е визовият режим. Това заяви преди дни основният изпълнителен шеф на компанията концесионер " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ Франк Кванте, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Ние сме на доста вълнуваща част от подготовката на сезона. Резервациите са на по-добри равнища от нашите упования, поради ситуацията в Украйна. От април и началото на май имаме по-добри резултати от пазари, които са значими за нас. Трябва да отчетем обстоятелството, че нямаме никакви туристи от Русия, Украйна и Беларус, само че виждаме положителен тренд. Трябва да има повече положителни вести за България, с цел да идват повече туристи при нас. Това, което би трябвало да се направи, е да бъдем дейни в маркетинга. Бяхме в Полша с министъра на туризма и 25 туроператори, реализираме положителни резултати, само че би трябвало да работим, тъй като виждам капацитет за развиване на нашия туристически пазар ", разяснява доктор Кванте. 

Изпълнителният шеф на летище Варна добави още, че за сметка на изчезналите туристи от Украйна и Русия, дебютно има линия от Абу Даби до Бургас и от Лил до Варна. Нови нискотарифни полети от нашето море ще има до Полша, Германия, Обединеното кралство и Швейцария, като се водят договаряния и за още евтини въздушни връзки.

 

Той прикани за облекчение на визовия режим за страните от Близкия изток. Интересът от този район към отмора в България е налице, само че тежката процедура се оказва спънка за развиването на пазара.

Д-р Кванте заяви и вложенията, които плануват за тази година на летище Варна и Бургас. 

" Ние работим на 5-годишен интервал. За предходния инвестирахме 20 млн.лв., в този момент ще влагаме към 50 млн.лв., като това включва рехабилитация на пистата, възстановяване на изискванията за таксиметровите коли, градеж на слънчеви панели. Ще закупим пет нови коли от страна на въздушното пространство, които ще заменят дизеловите. Ще имаме голяма външна тераса на летище Варна. Вече имаме засадени 10 000 рози, които ще предадат по-особена атмосфера за всички пасажери ", разяснява още доктор Кванте. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР