Летенето със самолет може да бъде много вълнуващо изживяване, но

Летенето със самолет може да бъде много вълнуващо изживяване, но ...

Кои храни да избягвате преди полет.


Летенето със самолет може да бъде много вълнуващо изживяване, но ако полетът е дълъг, може да се превърне в мъчение.

За да улесните престоя си в самолета, на първо място трябва да имате спокоен стомах и празен пикочен мехур. За целта е хубаво преди полет да избягвате следните храни:

1. Солени снаксове

Чипсове, солени фъстъци и други залъгалки, които са достъпни за полет не са добра опция, тъй като са мазни и затрудняват храносмилането, а солта в тях води до задържане на вода.

2. Пържени храни

Те са пълни с мазнини и също може да разстроят стомаха ви особено във въздуха. Също така съдържат натрий, който води до задържане на течности.

3. Бобови култури

Те са известен източник на фибри, които пък водят до подуване и образуване на газове. Когато сте в една метална кутия, заобиколени от куп хора, това не е никак приятно изживяване.

4. Пикантни храни

Те увеличават горенето на калории и потенето. Покачват температурата на цялото тяло и може дори да усещате парене.

5. Чесън

Той е доста ароматен и променя миризмата не само на дъха ви, но и на цялото тяло. Определено не е добра опция преди полет.

6. Кръстоцветни зеленчуци

Зеленчуци като броколи и карфиол могат да причинят неприятно подуване, което от своя страна да направи полета ви доста некомфортен.

7. Кофеинови напитки

Те ще пълнят мехура ви постоянно, тъй като причиняват дехидратация. Макар да има тоалетна в самолетите, тя определено не е сред най-луксозните.

8. Газирани напитки

Те са засищащи, но пък водят до образуване на газове и усещане за подут стомах.

9. Алкохол

Спиртните напитки вероятно ви се струват добра опция, за да свалят напрежението при полет, но на практика не са. Не само че променят аромата ви, но и дехидратират тялото, карайки ви да висите в тоалетната, а и главоболието при промяна на атмосферното налягане след кацане е убийствено.

Източник: tialoto.bg