Let it be звучи по Българското национално радио вече втори

...
Let it be звучи по Българското национално радио вече втори
Коментари Харесай

Протестната Let it be звучи от БНР към МК в знак на солидарност с Андон Балтаков |

Let it be звучи по Българското национално радио към този момент втори ден. Емблематичният акомпанимент на всеки митинг на публицистите от националното радио от три десетилетия е насочен към Министерството на културата, което наподобява не чува песента на The Beatles макар излъчването ѝ както от " Хоризонт ", по този начин и от съвсем всички районни стратегии.

Това е нашият сигнал към Министерството на културата, че желаеме измененията в Закона за радиото и малкия екран, утвърдени от обсъждалата ги експертната група, да не бъдат подменяни с импортираните от МК в Народното събрание. Искаме последните да бъдат изтеглени, а утвърдените от групата - импортирани в Народното събрание, споделя публицист пред OFFNews.



Подмяната - както публицистите дефинират направеното от МК - стана повода генералният шеф на Радиото Андон Балтаков да подаде оставка на 21 октомври. Оттогава насам  и насочи , каквато досега не ни е известно да се е състояла. Оттогава до момента пораства и поддръжката за него от Радиото. Дългогодишни чиновници на БНР споделят, че до момента такава към общоприет шеф не са виждали. За това свидетелства освен Let it be, която звучи и от София, и от районните радиостанции, а и подписката, към която към този момент са се включили 360 от работещите в БНР.

Служители на Радиото желаеха в публично писмо до Народното събрание отдръпването на импортирания от МК законопроект. В отговор от Народно събрание, с копие от който OFFNews разполага, се споделя, че писмото е предоставено на парламентарната Комисия по културата и медиите и всички парламентарни групи, както и на депутатите, които не членуват в парламентарни групи.

Именно ръководителят на Комисията по културата и медиите отбрани позицията на Балтаков и се разгласи срещу по този начин импортирания законопроект. - съобщи Вежди Рашидов.

Съветът за електронни медии също не изпитва облекчение от оставката на шефа. Напротив - . Ако законопроектът не бъде изтеглен, а гласуван обаче ще го загубим, той в действителност има желание да си тръгне - споделят от Радиото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР