Лесен за използване и конфигуриране софтуер, способен да открива заплахи

...
Лесен за използване и конфигуриране софтуер, способен да открива заплахи
Коментари Харесай

Netwrix Auditor 9.9 – решение за сигурност, което се отплаща веднага

Лесен за потребление и настройване програмен продукт, кадърен да открива закани за сигурността на данните и евентуални опасности в хибридните ИТ среди

Netwrix засича закани за сигурността на данните и евентуални опасности в хибридни ИТ среди
(илюстрация: Netwrix)

Сигурността на ИТ инфраструктурата и данните в нея е от сериозно значение за всяка организация през днешния ден. Рисковете от приключване на данни и пробиви в отбраната са непрекъсната опасност за бизнеса на фирмите, заради което потреблението на надеждно софтуерно решение за сигурност е наложително, наред с организационни и други ограничения.

Повече от 10 000 организации с друг размер и от разнообразни промишлености по целия свят разчитат на Netwrix Auditor за възстановяване на сигурността на техните инфраструктури и данните в тях. Те са избрали платформата на Netwrix, поради нейните неоспорими преимущества: бърза възвръщаемост на инвестицията – изгодите от решението се усещат незабавно след внедряването, рационални цени, ненатрапчива архитектура, елементарно ръководство и първокласна техническа поддръжка.

Новата версия Netwrix Auditor 9.9, оповестена неотдавна от компанията, е елементарен за потребление и настройване програмен продукт, който разрешава на потребителите да засичат закани за сигурността на данните и евентуални опасности в техните хибридни ИТ среди – както локално (on-premise) ситуирани, по този начин и облачно-базирани. Платформата може да следи достъпа до данни и да основава доклади за измененията, осъществени от потребителите или чиновниците, което включва промени по файлове, сървъри и конфигурации на ИТ системи.

Основни функционалности на Netrix Auditor

Вградените в Netwrix Auditor функционалности разрешават на потребителите да откриват закани за техните ИТ системи, идващи вътре от организацията. Една от тези функционалности е следенето на потребителското държание и интензивност . Платформата следи, рапортува и сигнализира за всеки случай на извънредно потребителско държание и съмнителна потребителска интензивност, които могат да доведат до пробив в сигурността на данните, източване на данни, кражба на идентичност и други нежелани дейности.

В допълнение, Netwrix Auditor може да засича и предотвратява рансъмеуер офанзиви . Възползвайки се от отличния инструментариум за основаване на доклади, като да вземем за пример доклади за потребителската интензивност и държание, потребителите на платформата могат да спрат рансъмуер офанзивите.

Netwrix Auditor също по този начин подкрепя привеждането на организациите в сходство с наложените правила и регулации за осведомителни системи. Платформата може да съхранява данните от одитите до над 10 години . Това разрешава на потребителите да запазят всичките си данни и доклади, които потвърждават тяхното сходство с регулациите, както и да ги достъпват когато и да е. Данните от одитите демонстрират по какъв начин организациите управляват достъпа до техните файлове и информация.

Нещо повече, Netwrix Auditor усилва продуктивността на ИТ отделите , като им разрешава да получават вести за всяка потребителска интензивност от сериозна значимост или за направени промени по ИТ системите. Също по този начин, ИТ екипите могат да проверяват и понижат вредите от неоторизирани промени по техните системи и настройките им, като да вземем за пример краткотрайно наложително прекъсване на работата на дадена система.

Ключов миг е, че без значение колко приложения употребява дадена организация, одитните данни могат да се ръководят елементарно, от единна централизирана конзора , благодарение на Netwrix Auditor. Информацията от одитите се събира от всички локално ситуирани (on-premise) и от всички облачно-базирани системи и се показва в нормализиран, уеднаквен тип.

Възможности за интеграция

Платформата Netwrix Auditor включва 14 приложения, надлежно за: Active Directory, Exchange, Azure AD, Office 365, Windows File Servers, EMC, Nutanix Files, NetApp, SharePoint, Windows Server, Oracle Database, SQL Server, Network Devices и VMware, които се интегрират непосредствено, без потребление на сътрудник. Заедно с тях, Netwrix Auditor може да се интегрира с всяка ИТ екосистема благодарение на подготвени за потребление софтуерни добавки (add-ons).

Модулите на Netwrix Auditor се интегрират непосредствено, без потребление на сътрудник
(илюстрация: Netwrix)

Netwrix разполага с RESTful API (приложен програмен интерфейс), който дава неограничени благоприятни условия за интеграция с други решения и разрешава на организациите да ръководят централизирано процесите по одитиране и основаване на доклади, да извлекат максимума от досегашните им вложения в SIEM решения и да рационализират ИТ процесите си.

Нови функционалности в Netwrix Auditor 9.9

Последната версия, Netwrix Auditor 9.9, идва с усъвършенствания на функционалностите в няколко модула. По-конкретно, организациите могат да се възползват от следните преимущества:

• Видимост над правата за достъп до SharePoint Online. Потребителите на платформата могат да следят кой до какво има достъп в организацията, тъй че самодейно да понижат рисковете от непозволено потребление на вътрешен акаунт и да лимитират вредите, които компроментиран акаунт може да направи.

• Детайлна информация за делегираните права в Exchange Online. Следенето на правата за достъп до пощенските кутии и делегираните права за работа с тях спомага за налагането на модела „ минимум права ” (потребителите да нямат права до обекти, които не им трябват за тяхната работа) и за съкращаване на рисковете от пробив в сигурността на данните.

• Одит на вписванията във VM w are средата . Този одит спомага за подсилване на сигурността на корпоративните данни и на приложенията от сериозна значимост за организацията, като след одита се виждат непозволените опити за регистриране на консуматори във VMware средата.

• Софтуерна добавка за CyberArk Privileged Access Security. Клиентите на Netwrix към този момент могат да търсят самостоятелна отговорност на админите на CyberArk Privileged Access Security, защото имат цялостна видимост над това кой админ какви дейности прави.

Защо да изберем Netwrix

10 000 организации по света са избрали Netwrix Auditor за възстановяване на сигурността на техните инфраструктури и данни, сочи публична статистика от компанията. Причините за това са няколко:

• Бързо асимилиране на изгодите от решението . Ползите от решението се усещат незабавно след имплементацията и възвръщаемостта от вложените средства е налице след броени дни, а не след месеци. Клиентите не би трябвало да заплащат за скъпи, спомагателни професионални услуги или да отделят дълго време на процеса по имплементация.

• Разумни цени . Netwrix е решение, което се предлага на рационални цени, с транспарантни и предвидими разноски за продължителната му работа в дадена организация. Потребителите на Netwrix съумяват да покрият голям брой условия за сигурност, за сходство с регламенти и за реализиране на задачите на ИТ екипите, без да заделят цяло положение за закупуване на обособени принадлежности и решения.

• Ненатрапчива архитектура . Избирайки Netwrix, организациите заобикалят проблемите, свързани с потребление на натрапчиви сътрудници и недокументирани способи за събиране на данни.

• Първокласна техническа поддръжка . Екипите за поддръжка на Netwrix вземат решение проблемите на клиентите бързо, с 97% равнище на удовлетворение от свършената работа.

Решенията за сигурност и ръководство на данните на Netwrix се популяризират на нашия пазар от формалния дистрибутор КОМПЮТЪР 2000 България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР