Лентата е разказ за 40-годишната борба за надмощие между Западния

...
Лентата е разказ за 40-годишната борба за надмощие между Западния
Коментари Харесай

Документалният филм Студената война беше показан тази вечер в кино Одеон

Лентата е роман за 40-годишната битка за превъзходство сред Западния свят и Социалистическия лагер. Той е по сюжет на Иван Георгиев-Гец. Режисьори са Радослав Илиев и Ивайло Пенчев. Филмът е продукция на " Синемак ", с поддръжката на Националния кино център.


Документалният филм " Студената война " беше показан довечера в кино „ Одеон ". Лентата е роман за 40-годишната битка за превъзходство сред Западния свят и Социалистическия лагер. Той е по сюжет на Иван Георгиев-Гец. Режисьори са Радослав Илиев и Ивайло Пенчев. Филмът е продукция на " Синемак ", с поддръжката на Националния кино център.
Радослав Илиев - режисьор: Ние съвсем нищо не знаем за Студената война.
Това е последният филм по концепция и сюжет на Иван Георгиев-Гец. Чрез документи, архивни кинокадри, снимки и разбори на процеси в политиката и военното дело се наблюдават най-ярките събития на Студената война.

Радослав Илиев - режисьор: Много се надявам филмът да е за младите, с цел да схванат какво се е случило.
Каква е българската диря в този интервал? Една от историите, разказани във кино лентата е за първото събаряне край Петрич на интернационален пътнически аероплан по маршрута Лондон - Тел Авив през 1955 година.

Радослав Илиев - режисьор: Дори и за този случай по-голяма част от материалите са засекретени и достъпът до тях е извънредно сложен.
Филмът потегля по кината от 31 май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР