Lentata.comПредставяме ви кратък обзор на поведението на българския неолиберал. Колекция

...
Lentata.comПредставяме ви кратък обзор на поведението на българския неолиберал. Колекция
Коментари Харесай

„Проблясъци“, родени в главата на клетия български неолиберал

Lentata.com
Представяме ви къс преглед на държанието на българския неолиберал.
Колекция от обществени изяви на представителите на неолибералната прослойка у нас. Най-често, несъмнено, лица на „ Да, България “, цялото „ Демократична България “ и неотдавна излюпилите се претенденти на Политическа партия.

Глиги. Демократична България. (01)
Човекът, който всички дебейци обичат е Глиги. Напоследък той е прочут, че се бие за Украйна на фронта. Също по този начин е кандидат-депутат от листите на Демократична България. Излезе видео с негови меко казано брутални изявления – за продажбата на деца, за ромите, за децата с увреждания. Политическите деятели незабавно побързаха да обяснят, че това било игра, той трябвало да пази теза, която не изповядва и така нататък Това е способ при тази група хора. С такива „ диспути “ по неуместни тематики тези хора просто местят прозореца на Овъртон.
Самият Глиги също подчертава, че това било метафизичен спор. Чуйте думите и метода, по който се приказва във видеото. И преценете сами.

Откъс с Глиги:

Цялото събитие с Глиги:

Вижте по какъв начин една майка, която знае какво е да имаш проблеми, възприема философските размишления и дебати но Глиги:



Тезите на Глиги станаха причина майките на деца с увреждания от „ Системата ни убива “ да отидат да стачкуват пред вратата на „ Да, България “ и да ги характеризират като убийци. 

Искра Ангелова. Аутисти. Политическа партия (02)
Преди дни излезе статус на Искра Ангелова (сега в листите на ПП), в който тя назовава човек, говорещ по Българска национална телевизия – „ аутист “. После преправи статуса си, както най-често вършат всички неолиберали, които не желаят да покажат нрава си, а единствено менят козината. Но нямаше опрощение.



Теодор Михайлов. Аутисти и „ кални бани “. Демократична България (03)

Първенец в обидите може да се каже, че е Теодор Михайлов от Демократична България. Той съумя да се подиграе на бедстващите хора в Карловско, като написа на супер усмихнатата си фотография с Козилата, че са „ на кални бани “.  И в мненията към поста съумя да употребява още веднъж диагнозата „ аутист “ като засегнатост към коментиращ във Facebook. После изтри статуса с калните бани, с опрощение, че не желал да обиди бедстващите. Както всекидневно се извиняват неолибералите. Усетили, че са в издънка и в контраст на имиджа, който се пробват да внушават. А те са точно хората, които в обществените мрежи непрестанно набеждават за грешници съперниците си, провинили се за надалеч по-невинни неща.

Мартин Димитров. Рекламист. Олигофрени. (04)

Рекламистът Димитров взема решение да иронизира подредбата на паветата в София, като изяснява, че Фандъкова очевидно е поверила работата на „ хора с ментални проблеми “, които назоваваме „ кретени “ и „ олигофрени “. И в този случай статусът още веднъж е поправен, с обяснението, че не му се е схванала иронията. Неолибералите държат патента над хумора в обществените мрежи и се държат като морални инквизитори. Но те самите вършат това, за което скачат на другите.

Таня Андреева. Злорадство. Демократична България. (05)
Статусът на Андреева (доктор!) беше във връзка убийството на дъщерята на Дугин.  Този статус е любимец в открояване на същинския облик на българския неолиберал. Наглед угрижен и учтив, а другояче – злорадстващ, надменен, цялостен с пренебрежение.
Доктор Андреева, незабавно след шокиращата вест за убийството на дъщерята на Александър Дугин, побърза жизнерадостно да напише българската сентенция – „ Каквото повикало, такова се обадило “. Също по този начин бързо-бързо побърза да се извини. Така вършат хората от Демократична България, когато виждат, че същинските им мисли и разсъждения са се посочили над водата и Народът им вижда срамотиите.

Емил Джасим. Учител. Да, България. Демократична България. Доноси. (06)

Случаят е най-старият от изброените, само че най-симптоматичен. Накратко: някакъв елементарен човек написал в обществената мрежа нещо на Джасим и го обидил. От своя страна, Джасим обществено разкрива данните на индивида и го заплашва, че ще прати скрийншота на работодателя му с въпрос – по какъв начин по този начин клетия коментиращ в обществената мрежа смее да губи работно време и да написа неприятни неща на драгия Емил Джасим. Последва, несъмнено, какво? Разкаяние от страна на Джасим. Джасим дори се отдръпна от някакви партийни управителни позиции. Хората обаче видяха учебникарски образец за донос и отлична проява на комунистически способи и тоталитарно мислене. Което държание самите дебейци не могат да схванат. Те извънредно наподобяват на най-лошите комсомолци от предишното. Това е тактиката на Демократична България от много време – да изправим статусите, да се простим, да се оправдаем, че не са ни разбрали. И видиш ли ние  не сме имали това поради – това е напълно ясна политическа линия на хората от Демократична България, Политическа партия и изобщо на българските неолиберали.


***

Продължаваме да броим извиненията на Демократична България. Най-голямото опрощение, което те в никакъв случай няма да създадат е основаването на облика на Ганя, с който те назовават целия български народ. Все едно са аристокрация, родена под щита на Ротшийлд и са пили чай с блаженопочиващата британска кралица. 
Презрение, извинения, обиди, закани зад кулисите, разпра и остракиране на всички, които не са от тази фракция.
А и народът не е Ганя. 
Дори да е  – той знае доста добре от кое място ги купувате крушите. Бъдете сигурни в това.

Автори:
Мартин Мартинов, кандидат-депутат от Политическа партия „ Изправи се, България “


Ева Истаткова
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР