Lenovo Груп обяви рекордни резултати за четвъртото тримесечие и изминалата

...
Lenovo Груп обяви рекордни резултати за четвъртото тримесечие и изминалата
Коментари Харесай

Lenovo покори пореден връх и постигна огромен растеж

Lenovo Груп разгласи рекордни резултати за четвъртото тримесечие и миналата финансова година и забележителен растеж във всички сфери на бизнеса си. Резултатите удостоверяват устойчивостта и способността на Групата да реализира уравновесен, пореден и резистентен напредък, защото тя продължава да се развива и трансформира в сходство със своята корпоративна 3S тактика – Smart IoT, Smart Infrastructure и Smart Solutions.

Приходите от последното тримесечие за 2020 година са нарастнали с 48% на годишна база, достигайки 15,6 милиарда щатски $. Групата регистрира и най-високия си ритъм на напредък от 2 години насам – с доходи преди налози в размер на 380 милиона щатски $ и чист приход от 260 милиона щатски $ – надлежно 392% и 512% растеж. Резултатите за четвъртото тримесечие способстват и за сполучливата финансова година, като годишните доходи бележат растеж с над 10 милиарда щатски $. Печалбата е повишена още по-бързо – приходите преди налози са съвсем 1,8 милиарда щатски $, а чистата облага – 1,2 милиарда щатски $, което се равнява на повече от 70% растеж на годишна база.

Съветът на Директорите на Lenovo разгласи финален дял от 3,09 американски цента или 24 хонконгски цента на акция за финансовата година, завършила на 31 март 2021 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Пандемията от COVID-19 донесе цялостна смяна в метода ни на ж...

" Изминалото тримесечие беше едно от най-бързо възходящите от съвсем десетилетие насам, което ни оказа помощ да приключим финансовата си година с повече от 60 милиарда щатски $ доходи и нов връх в растежа на облагите. Тези исторически върхове бяха достигнати с помощта на нашите пълномощия и следването на ясна тактика, представянето на новаторски артикули, оперативното ни съвършенство и глобално-локален модел, който да отговори на потребностите на потребителите ни в така наречен Нова нормалност. ", съобщи Ян Юанцин, ръководител и основен изпълнителен шеф на Lenovo.

" С взор в бъдещето, ще създадем всичко допустимо да осезаем огромните благоприятни условия за напредък, основаните от пазара трендове за надграждане на осведомителното ползване и подобряването на инфраструктурата, с цел да подтикваме дълготраен и резистентен напредък и да подсигуряваме, че можем да изградим още по-интелигентно бъдеще през идващите години ", уточни Юанцин.


Технологичната компания регистрира връх за четвъртото тримесечие, воден от двуцифрен растеж на приходите във всички съществени бизнеси:

• Най-доброто четвърто тримесечие за PC & Smart Devices (PCSD) с доходи 12,4 милиарда щатски $, растеж от 46% на годишна база и рекордна доходност от 6,7%.

• Всички райони осъществят висок двуцифрен растеж на приходите в PCSD бизнеса, а размерът в продажбите на лични компютри надрасна пазара, затвърждавайки първото място на компанията в бизнеса с лични компютри.

• Доставките на таблети се усилват със 157% на годишна база – към 3 пъти по-бързо от съперниците на пазара.

• Висок растеж бележат и сегментите Gaming, Thin & Light, Chromebooks, Visuals, които не престават да надрастват пазара и да обезпечават двойни до трицифрени темпове на напредък.

• Приходите от Mobile Business Group (MBG) записват висок напредък с повече от 86% на годишна база, достигайки до 1,54 милиарда щатски $ и рекордно висок доход преди налози от 21 милиона щатски $ след придобиването на Motorola.

• Разширените връзки с превозвачите и мощното продуктово портфолио, включващо и 5G артикули, водят до повишаване с трицифрена скорост на размера на продажбите в Северна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския район.

• Пазарният дял на смарт телефоните в Латинска Америка доближава връх от близо 21%.

• Приходите на Data Center Group (DCG) също означават растеж с 32% на годишна база до 1,6 милиарда щатски $. Това е петото следващо тримесечие на напредък. Рентабилността също демонстрира усъвършенстване с 4.4 пункта на годишна база.

• Бизнесът с облачни услуги също е повишен със 73% на годишна база и с 61 точки награда за пазара.

• Рекордно високите доходи за четвъртото тримесечие са реализирани и в сферите Server, Storage, Software Defined Infrastructure, Software и HPC/AI със 73% на годишна база.

• Edge продуктите също демонстрират признаци за предстоящ напредък.

• Transformation бизнесът също реализира рекорден растеж, подхранван от продължаващия мощен напредък на приходите от услуги и програмен продукт с 44% на годишна база. Приходите от DaaS и TruScale услугите съвсем са се удвоили, а тези от Solutions са нарастнали с 65% за година.

Високите резултати за финансовата година се подхранват с помощта на компетенциите на Lenovo и следването на ясна тактика, представянето на новаторски артикули, оперативно съвършенство и глобално-локален модел:

• За пръв път приходите на Групата бележат растеж от над 60 милиарда щатски $, добавяйки повече от 10 милиарда, или 20% растеж на годишна база единствено за една година.

• Intelligent Devices Group (PCSD и MBG) и Data Center Group реализират растеж от надлежно 20% и 15%.

• Приходите от Software and Services нарастват два пъти по-бързо, а общите доходи на Групата порастват с съвсем 40% на годишна база, стигайки рекордните 4,9 милиарда щатски $, което съставлява 8% от общите доходи за Lenovo.
Оперативни акценти:

• На 1 април 2021 година Lenovo Group сплоти разнообразни екипи от цялата компания, с цел да образува специфична организация – Solutions & Services Group (SSG). Тази бизнес група ще укрепи в допълнение портфолиото на компанията от свързани услуги и ще усъвършенства и разшири ръководените до момента, както и ще предложи решения за основни промишлености.

• Глобалната верига за доставки на Групата продължава да бъде най-хубавата в своя клас и да се уголемява като включва нова фабрика в Унгария, която ще проработи изцяло през 2021 година Неотдавна Gartner класира Lenovo като един от 25-те най-хубави снабдители, описвайки компанията като характерен реализатор в ръководената от клиентите бизнес промяна, известна с потреблението на усъвършенствани технологии като 5G, блокчейн и изкуствен интелект за усъвършенстване на доставките на артикули и решения за клиенти на 180 пазара.

• Напредъкът и упоритостите към устойчивостта не престават със обилни темпове, като излъчванията на парникови газове от обсег 1 и 2 са намалели с 92% през последното десетилетие и са въведени нови, научнообосновани цели до 2030 година, които да подтикват напредъка още по-силно. Lenovo е приета от годишния Corporate Knights Index като една от 100-те най-устойчиви компании в света.

• Компанията е оповестена за една от най-иновативните компании в света от Boston Consulting Group - 25 място от 50.
Бизнес вероятности:

Предизвикателствата от финансовата 2020/2021 година не престават в друга степен и през новата година. Въпреки това, с непрекъснатите промени на пазара, които се усилват през последната година, вероятностите на Групата за останалата част от 2021 година и финансовата 2021/2022 година остават позитивни. Промените през последната година водят до 3 съществени трендове, от които Групата се възползва.

Първо, надграждането на потреблението, тъй като потребителите прекарват повече време на своите устройства, купуват повече и надграждат по-често. На второ място, измененията в инфраструктурата. Потребителите минават към закупуване на цялостни инфраструктурни решения. И най-после, подобряването на приложенията и интелигентната промяна, съпровождана от изкуствения разсъдък. Доказаните резултати на Lenovo както и новата организационна конструкция съумяха да отговорят на оформящите се потребности на потребителите, което ще укрепи в допълнение способността на Групата да води дълготраен, резистентен напредък

* Фактурирани доходи

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР