Lenovo е новият титулярен партньор на екипа на Ducati MotoGP,

...
Lenovo е новият титулярен партньор на екипа на Ducati MotoGP,
Коментари Харесай

Lenovo стана титулярен партньор на екипа на Ducati MotoGP

Lenovo е новият титулярен сътрудник на екипа на Ducati MotoGP, който от през днешния ден ще носи името Ducati Lenovo Team. Решението за по-задълбочено съдействие се основава на тригодишното основно софтуерно партньорство на Lenovo с Ducati, а новото тригодишно партньорство свидетелства за възходящото значение на модерната хардуерна технология за зареждането на обширния разбор на данни, както и изкуствения разсъдък (AI) и интелигентните софтуерни решения в света на моторните надпревари. Като формален софтуерен сътрудник от 2018 година, даде опция на инженерите и дизайнерите на Ducati бързо да одобряват логаритми и технология за спортни мотори.

" Очаква се световният пазар на моторни спортове да продължи да нараства с 10 % годишно до 2025 година,1 частично с помощта на ролята на осведомителните технологии във все по-често управлявания от данни свят на мотоциклетните надпревари. Ето за какво Lenovo и Ducati – две марки, които споделят главните полезности за високи скорости, мощна продуктивност и непрестанни нововъведения – избраха да повдигнат партньорството си на най-високо равнище ", споделя Лука Роси, старши вицепрезидент на Lenovo. " Чрез задачата на Lenovo да даде опция за умна промяна, ние с неспокойствие чакаме да издигнем нашата софтуерна интеграция до нови висоти и да дадем опция на спортния екип на Ducati да разшири смисъла на MotoGP за години напред.

Клаудио Доменикали, основен изпълнителен шеф на Ducati Motor Holding, споделя: " Винаги е страхотна страст да стартираме нов спортен сезон, с който както постоянно се сблъскваме отдадени и с невероятна пристрастеност, водени от поддръжката на дукатистите по целия свят. Започваме мощно след спечелването на международната купа при конструкторите предходната година, макар затрудненията, които ни принудиха да преодолеем трудности и обстановки, които в никакъв случай не сме изпитвали до момента.

UNVEILED! ✨ Meet the 2021 with and aboard an all-red Desmosedici GP21! | | |
— Ducati Corse (@ducaticorse)

През 2021 година има доста новости, започвайки с водачите: Сега Джак Милър и Пеко Баная са младите водачи от нашия формален екип, откакто натрупаха опит с тима на Pramac Racing. Lenovo ни съпровожда от 2018 година и тази година те стават новият титулярен сътрудник на Ducati Lenovo Team. Заедно с водачите на нашия заводски екип имаме и водачите на Ducati MotoGP Йохан Зарко и три от най-хубавите гении, идващи от Moto2 - Енеа Бастианини, Лука Марини и Хорхе Мартин. Те ще бъдат едно доста младо и насочено към бъдещето наличие в шампионата. Очакваме с неспокойствие началото на сезон 2021 на 28 март в Катар и както постоянно #ForzaDucati. "

Марката Ducati е известна по целия свят като най-висшия полет на технологията, дизайна и пристрастеността към моторните спортове и това партньорство дава на Lenovo забележителна видимост на интернационално равнище. Новото партньорство ще укрепи статута на компанията като международен софтуерен водач, който разрешава на Ducati да кара по-бързо, по-умно и с по-добро показване. Екипът на Ducati MotoGP има дългогодишно именито завещание, изразяващо се във висока скорост, триумф и конкурентно предимство, и Lenovo се гордее с продължаващата си роля в тази страхотна история.

През идващите няколко години Lenovo и Ducati се ангажират да обезпечат още по-интелигентно работно пространство за отдалечена колаборация и продуктивност, фокусирани върху скоростта, гъвкавостта и подвижността. Двете марки създават проекти за изследвания и развиване за внедряване на виртуална десктоп инфраструктура. Тя ще обезпечава поредно високи равнища на продуктивност за множеството инженери на Ducati, работещи от разстояние. Освен това Lenovo и Ducati изследват технологиите за разширена и виртуална действителност (AR/VR) и бъдещото им място в моторната механика.

Като водещ софтуерен сътрудник на Ducati от 2018 година насам, награждаваните лични компютри, таблети и високопроизводителни сървъри на Lenovo вкараха голям брой софтуерни преимущества за състезателите, мотоциклетите и моторите на Ducati. Анализите и симулациите към този момент се правят в MotoGP благодарение на компактния и здрав Lenovo ThinkSystem™ SE350 edge сървър на Lenovo, който обработва и проучва данните в източника им. С тази усъвършенствана мощ за обработка инженерите на Ducati имат опцията да наблюдават симулациите с AI и машинно образование. Те създават още по-безопасни тактики на пистата, в това число по-добро ръководство на потреблението на гумите. Техниците използваха здравия, ултратънък преносим компютър Lenovo ThinkPad™ P1 за мобилни работни станции, с цел да извлекат и проучват данни непосредствено от моторите. След това инженерите използваха преносими компютри ThinkPad, с цел да симулират вероятни конфигурации на моторите – възстановяване на успеваемостта с 25% и понижаване на времето за взимане на решения с 35 на 100.

Lenovo проектира и внедри клъстер с висока продуктивност (HPC), основан на сървърите ThinkSystem SD530, SR630 и SR650. Тази нова HPC среда оказва помощ за понижаване на общия отпечатък с 20:1 и разрешава на Ducati да извършва аеродинамично и флуидно динамично моделирани натоварвания със спортна скорост - давайки опция на инженерите да създават по-бързо нови супермотори, като в същото време поддържат най-високите стандарти за качество и сигурност.

Други устройства на Lenovo, внедрени от Ducati, включват мобилните работни станции ThinkPad P53 за планиране на мотори, таблетът ThinkPad X1 и подбор от известните преносими компютри Yoga™. През 2020 година партньорството на Lenovo с Ducati донесе също ко-брандирани устройства на пазара като Lenovo Ducati 5 – лимитирана серия кросоувър преносим компютър с дизайнерски детайли на Ducati Corse, пригодени за най-запалените почитатели на Ducati.

За повече информация по отношение на технологиите на Lenovo посетете,,,,.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР