Лена Бориславова и Десислава Атанасова влязоха в спор относно газовата

...
Лена Бориславова и Десислава Атанасова влязоха в спор относно газовата
Коментари Харесай

Лена Бориславова и Десислава Атанасова в спор във Facebook за газа

Лена Бориславова и Десислава Атанасова влязоха в спор по отношение на газовата диверсификация. В обществената мрежа Фейсбук двете си размениха постове, в които споделят мнението си по отношение на доставките на природен газ за България.

Във вторник Десислава Атанасова показа скрийншот на пост на Бориславова от 1 юли и към обявата си написа следното:



"Не мога да схвана за какво се тревожите
От July morning газ тече в цялостен размер към България.
Втечнен газ идва с кораби на четири пъти по-ниска цена.
Изобщо... 40 дни по-доброто бъдеще е действителност ", написа Атанасова.

В отговор на този пост през днешния ден Бориславова написа следното:

"По комплексите на тематика газ ще ги познаете.

Как да разберем, че една политическа мощ и нейните лица желаят да държат България в предишното:

• Объркани са по какъв начин по този начин получаваме цялостните количества азерски газ от 01.07.2022. Не желаят да признаят, че е имало и различни трасета за доставки - да вземем за пример "Кулата - Сидирокастро ", и газовата диверсификация е била допустима още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.

• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, тъй като когато азерският газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече в този момент, цената на тези количества ще е фрапантно по-ниска и ще повлияе значително на цената на общия микс за България.

• Седемте танкера полутечен газ, контрактувани с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им бодил в очите. Изглежда, че им се желае тя да не бъде доказана. Защото това ще е следващият производител, от който купуваме непосредствено и митът за «посредниците» напълно ще рухне.

• Пригласят интензивно на внушенията, че Газпром нямат никаква виновност за нищо. Няма значение, че просто стопираха да подават газ към България още през април, в нарушаване на настоящия контракт със страната, подписан по време на тяхното ръководство.

• Лъжат и всяват боязън измежду хората с вярата да забравим кой направи България изцяло подвластна от газов монополист. Може и да го забравим. Не поради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не поради небрежно издигнатия Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А поради обстоятелството, че газова рецесия заради липса на газ няма. По време на нашето държавно управление България регистрира максимален растеж в Европейски Съюз на индустриалното произвеждане, което разчита главно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и макар Газпром ", написа Бориславова.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР