Лекият автомобил на ветеринарните власти от Българската агенция по безопасност

...
Лекият автомобил на ветеринарните власти от Българската агенция по безопасност
Коментари Харесай

С полиция взеха проби от стопанството в Болярово

Лекият автомобил на ветеринарните управляващи от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е обкръжен, блъскан и надраскан с пирони от провокатори по време на присъединяване на специалистите в днешното съвещание на Областната епизоотична комисия в Ямбол, оповестява БАБХ.

Експертите са обиждани и заплашвани от незнайни уредници , а представителите на регионалната администрация са били възпрепятствани да влязат в постройката.

Ветеринарните управляващи са подложени на нападателни и заплашителни дейности от страна на съидейници на стопаните Христо Христов, сина му Тодор и снаха му Ана в Болярово.

След днешния вандалски акт БАБХ е получила подпомагане от полицията и е съумяла да влезе в обекта , като специалистите са съумели да вземат проби за определяне на повода за гибелта на животните.

 Ветеринари от София влизат при стадото на Ана от Болярово
Ветеринари от София влизат при стадото на Ана от Болярово

Зам.-министър Иванов приканва Ана да ги пусне

Въпреки получените и доказани лабораторни резултати за съществуване на заразно заболяване във фермата в Болярово стопаните настояват пред медиите, че животните са здрави .

От 18 юли (датата, на която е изработен опит за връчване на протокола) до през днешния ден, са умряли 11 животни . Ситуацията в допълнение се усложнява от обстоятелството, че едно от тези животни не е от стадото в Болярово, а от стопанство в Твърдица . Това потвърждава нерегламентирано придвижване на овце в обстановка на нараснала заплаха от зараза. Самата Ана от Болярово отхвърля гибелта на животните й да се дължи на чума, а става дума за преяждане.

" Адекватните ограничения постановат заличаване на всички дребни преживни животни в обекта в Болярово, главно разчистване и стерилизация ", уточни изпълнителният шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев в писмо до основния прокурор Сотир Цацаров и министъра на правораздаването Цецка Цачева.

 БАБХ желае помощ от прокуратурата за блокираната плантация в Болярово
БАБХ желае помощ от прокуратурата за блокираната плантация в Болярово

Втори месец ветеринари не се позволяват до животните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР