Лекарят, оперирал 24-годишната полицайка, която пострада при снощното дерби между

...
Лекарят, оперирал 24-годишната полицайка, която пострада при снощното дерби между
Коментари Харесай

Лекарите от ИСУЛ спасиха зрението на полицайката, ранена на дербито Левски - ЦСКА

Лекарят, оперирал 24-годишната полицайка, която пострада при снощното дерби сред Левски и ЦСКА в София, е оптимист за нейното зрение.

„ Мога да кажа, че окото й ще бъде непокътнато ”, сподели пред бТВ доцент Борислав Кючуков, шеф на Клиниката по очни заболявания в ИСУЛ.

Жената бешe ранена от хвърлена бомбичка и е подложена на незабавна интервенция в ИСУЛ, траяла над 2 часа.

„ За тази тежка контузия на дясното око интервенцията протече много безпрепятствено ”, добави доцент Борислав Кючуков.

Полицайката се е намирала в един от входовете на стадиона дружно със свои сътрудници, а хвърлената бомбичка е счупила стъклопакета на вратата.

От към на полицайката е извадено 4-милиметрово стъкло.

Тя е чиновник на Жандармерията единствено от 6 месеца, сподели в предаването „ Тази заран ” основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Задържани са общо 40 души, които са били в непосредствена непосредственост до мястото, откъдето се допуска, че е хвърлена бомбичката, добави той. Взети са им натривки от ръцете, с цел да се търсят следи от взривно вещество.

Прави се разбор и на видеоматериалите от снимането на секторите. Продължава работата по търсене на лица, означи още Младен Маринов. Има такива, които са маскирани, продължава работата по установяването и на тези лица и задържането им, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Всичко демонстрира, че това е целеустремено деяние към полицейските чиновници ”, означи Младен Маринов. „ Нямам друго пояснение с изключение на хулигански подбуди и дейности, които не бих ги обяснил за човешко създание ”, уточни той.

Според него не би трябвало да се върви в посоката да се търси пропуск на полицията.

„ На такива срещи няма по какъв начин 100% да се подсигурява, че няма да се вкарват такива субстанции. Имаме случаи, когато те са вкарвани поотделно и се смесват вътре. Това са бомбички, които могат да се създадат и на терен ”, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Според Маринов не би трябвало да търсим пропуск в полицията.

" Имам възприятието, че когато пострада служител на реда, отново търсим пропуск в полицията. Обществото би трябвало да въстане против такива хора, служителите на реда са на обществото ”, акцентира още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР