Лекарят и телевизионен водещ Александър Мясников посочи най-ефективните начини за

...
Лекарят и телевизионен водещ Александър Мясников посочи най-ефективните начини за
Коментари Харесай

Как да забавим стареенето на мозъка

Лекарят и ефирен водещ Александър Мясников уточни най-ефективните способи за закъснение на стареенето на мозъка по телевизионния канал „ Россия 1 “, предава БГНЕС. Този проблем, както означи специалистът, се следи освен с възрастта, само че и измежду младежите. Така че живеещите под стрес хора не могат да реагират вярно на него, мързеливи са да водят верен метод на живот и да се движат доста.

Според Мясников един от методите за закъснение на стареенето на мозъка е опазване на обществената интензивност. „ Така че би трябвало да има поддържане на интерес към живота, да сте млади, най-малко от вътрешната страна, да се интересувате от всичко, да четете доста, да мислите доста “, сподели лекарят. За да забавите стареенето на мозъка, би трябвало да се храните вярно, поучава експертът.

По-специално, сподели той, морските блага, които съдържат полиненаситени мастни киселини, са потребни за попречване на деменция.

Като различен метод за опазване на сивото вещество Мясников уточни постоянната физическа интензивност. " Трябва да сте дейни, единствено тогава мозъкът ви ще работи ", сподели телевизионният водещ.

Физическата интензивност има добър резултат върху мозъчната активност и усъвършенства мозъчната функционалност, сподели той. Освен това, с цел да се резервира работата на мозъка, е належащо да се откажете от неприятните привички.

Телевизионният водещ напомни, че тютюнопушенето предизвиква атеросклероза на съдовете на мозъка, което от своя страна води до деменция.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР