Лекарствата за малария с хлорохин и хидроксихлорохин не помагат на

...
Лекарствата за малария с хлорохин и хидроксихлорохин не помагат на
Коментари Харесай

Проучване: Хлорохинът не лекува коронавируса

Лекарствата за малария с хлорохин и хидроксихлорохин не оказват помощ на заболели с COVID-19 и приемането им е свързани със забележителен риск от проблеми със сърдечния темп и дори от гибел.

Това демонстрират резултатите на ново световно проучване, представено от „ Евронюз “.То обгръща общо близо 100 000 пациенти от 671 лечебни заведения по света сред 20 декември и 14 април. Сред тях са 14 888 души, лекувани с хлорохин или хидроксихлорохин.

Около 9% от контролната група са умряли за сметка на 16% от тези, които са приемали лекарството. При комбинацията на хидроксихлорохин с антибиотик резултатите са още по-лоши – 23% са умряли. Сходно е представянето на хлорохина при банкет с антибиотик – 22% смъртни случаи.

Изследването, оповестено в влиятелното научно издание „ Лансет “, е с огромен мащаб, само че въпреки всичко не е клинично изследване от позиция на методологията си. Няколко клинични изследвания за полезността на хлорохина и хидроксихлорохина не престават и към сегашния миг.

Въпреки това, лекарството, създадено в началния си тип през 40-те, от месеци е спрягано за решителен фактор в борбата с ковид. Американският президент Доналд Тръмп самичък се похвали наскоро, че профилактично взема от медикамента. У нас производството на медикаменти с хлорохин и хидроксихлорохин също беше оповестено за огромен триумф.

Този вид лекарства са с извънредно съществени странични резултати, които варират от главоболие до сърдечни проблеми. Заради нервността към възможното лекуване на COVID-19 сега има дефицит в световен проект, което се трансформира в извънредно сериозен проблем за хората с автоимунни болести, които разчитат точно на хидроксихлорохина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР