Лекарският съюз и здравните власти търсят нови варианти как да

...
Лекарският съюз и здравните власти търсят нови варианти как да
Коментари Харесай

Търсят се нови варианти за парите на медиците на първа линия

Лекарският съюз и здравните управляващи търсят нови разновидности по какъв начин да продължи изплащането на тласъците за работещите на първа линия в битката против Covid-19 и обезщетенията за понижената активност на лечебните заведения. Това се случва на фона на поръчката на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров, че настоящето държавно управление е сложено пред приключен факт без бюджетни средства от кабинета на Бойко Борисов.

Председателят на Лекарския съюз доктор Иван Маджаров сподели пред Mediapool, че се водят диалози с Надзорния съвет на НЗОК и съсловната организация се опълчва на всички оферти за внезапно прекъсване на средства.

От началото на епидемията лекарите и лечебните заведения разчитат главно на два типа помощи: лечебните заведения получават 85% от нормалната си заработка като отплата за понижената им активност в Covid-кризата, а част от медицинския личен състав, зает в битката с епидемията, получава по 1000 лв. по специфична методика. Колкото повече заболели с Covid са лекувани през съответния месец, толкоз по-голям брой личен състав има право на 1000 лв. за първа линия. Кои хора от личния състав да ги получават се взема решение от шефа на болничното заведение. Последните пари, които са получени за работа на първа линия са за месец април и в края на юни следва изплащането на парите за май, които би трябвало да са по досегашните правила.

Парите за персоналните лекари под въпрос

Д-р Маджаров съобщи, че в договарянията от НЗОК са предложили помощта от 1000 лева да отпадне за персоналните лекари, с което Българският лекарски съюз (БЛС) не е склонен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР