Лекарски екип от УМБАЛ Св. Анна извърши уникална операция и

...
Лекарски екип от УМБАЛ Св. Анна извърши уникална операция и
Коментари Харесай

Лекарите от УМБАЛ Св. Анна спасиха живота на гражданин на РСМ с уникална операция

Лекарски екип от УМБАЛ " Св. Анна " извърши неповторима интервенция и избави живота на жител на Република Северна Македония.

Денис Кралевски от Скопие претърпява тежка злополука с мотоциклет през лятото на 2022 година и изпада в кома. Животът му е избавен в реанимацията на болница в РСМ, като при удара той е с голям брой фрактури, а и с тежко увреждане на гръкляна и шийната част на трахеята.

" Това довежда до последователно свиване на дихателните пътища. От есента на предходната година дишането на Денис се утежнява прогресивно. През януари осъществяването на минимални физически старания е мощно затруднено от тежък зной ", споделя доктор Станислав Йорданов от отделението по " Уши, нос и гърло " в УМБАЛ " Св. Анна ".

Лекарите в Република Северна Македония, както и тези в Сърбия и Словения, отхвърлят да извършат високорисковата операциям което кара Денис Кралевски да потърси помощ от лекарите на УМБАЛ " Св. Анна ".

" Първото чувство, когато видях Денис, беше, че би трябвало да му помогнем, тъй като виждах, че нещата вървят зле и няма време за очакване. Колегите са отказали осъществяването на интервенцията, заради високия риск който тя крие, в това число и за живота на пациента, само че ние взехме решение проблема сполучливо ", споделя доктор Йорданов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР